Social

Alegerile de la Obştea Condratu au fost contestate

Mihai Boicu
23 dec 2011 1725 vizualizări
Cele două tururi de scrutin pentru alegerea unei noi conduceri la Obştea Condratu, din comuna Vizantea Livezi, au dus la contestarea alegerilor de către unii din candidaţi.

Motivul este acela că statutul obştii nu ar prevede ca membrii conducerii să fie aleşi cu jumătate plus unu din voturi şi ca alegerile să fie organizate, din acest motiv, în două tururi. “Au fost două contestaţii depuse la primul tur, de către mine şi Popa Dorică. Am cîştigat alegerile pentru satul Piscul Radului la diferenţă de 22 de voturi. Am fost luni la domnul Ionel Popescu, comandantul Poliţiei, şi am făcut plîngere penală pentru abuz în servicu, pentru că au fraudat alegerile. Statul nu prevede cîştigarea funcţiilor cu jumătate plus unu din voturi. Şi la funcţia de secretar a cîştigat în primul tur Roşioru Gheorghe”, a declarat Valentin Urloiu. Acesta susţine că a contestat alegerile şi la Judecătoria Panciu, pentru modul în care s-au desfăşurat, în două tururi, solicitînd anularea acestora şi organizarea altora. Neculai Herchea a obţinut al treilea mandat în fruntea Obştii Condratu pe 11 decembrie, iar pe 18 decembrie conducerea a fost completată cu secretarul Emil Găman şi consilierii Dănuţ Bocnă, Gheorghe Cherciu şi Vasilică Amariei. Valentin Urloiu acuză că turul doi a fost organizat pentru că aceştia “trebuiau” să cîştige din cauza afacerile cu lemne pe care le au. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
nimeni, acum 4476 zile, 9 ore, 11 minute, 10 secunde
Draga, Mihai Boicu, in 3 fraze ti-am gasit 10 greseli grave de exprimare. Ce ne facem?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.