Social

Spectacol umanitar pentru Andrei şi la Odobeşti

Andrei Milcoveanu
20 dec 2011 1564 vizualizări
Colegii puştiului bolnav de leucemie s-au mobilizat pentru a strînge fonduri destinate operaţiei u copiii joacă propiul lor rol de la sala de clasă, singurul absent fiind colegul lor bolnav

Elevii clasei a IX-a a Liceului Teoretic ”Duiliu Zamfirescu” împreună cu soliştii Clubului de muzică al Casei de Cultură ”C. C. Giurescu” din localitate vor susţine astăzi, de la orele 17.00, la Sala de cinema de la Biblioteca din Odobeşti, un spectacol umanitar pentru a veni în sprijinul colegului lor, care are urgentă nevoie de un transplant de măduvă la o clinică din Viena. ”De mai multe săptămîni, că a fost frig în sală sau cald, aceşti îngeri de copii au venit la repetiţie pentru a pune la punct o scenetă originală în care joacă propiul lor rol de la sala de clasă. Singurul absent este colegul acestora care răspunde «absent» cînd se strigă catalogul. Dorinţa acestora este să strîngă cît mai mulţi bani pentru a-şi ajuta colegul ca pe semestrul următor să spună «prezent» la sala de clasă. Alături de tinerii actori, vor concerta solistele Clubului de muzică de la Casa de Cultură, Oana Mancas şi Raluca Dumitrescu”, ne-a spus Stelian Ene, directorul artisc al Casei de Cultură Odobeşti. Spectacolul de astăzi este punctul final al campaniei umanitare iniţiate de elevii clasei a IX-a a Liceului din Odobeşti, cu sprijinul Fundaţiei ”Smart Group Solutions”, care de la începutul lunii noiembrie au bătut la pas toate străzile din Odobeşti, pentru ca prin puţinul lor, viaţa colegului acestora să fie salvată. Şi tinerii de la Consiliul Local al Tinerilor, mobilizaţi de Sergiu Mocanu, au strîns suma de 1.800 de lei pentru Andrei, în urma unui concert caritabil organizat sîmbătă la Teatrul Municipal din Focşani. La cîteva zile de Ajunul Crăciunului cînd, în mod simbolic, reiterăm paşii Fecioarei Maria şi ai teslarului Iosif către ieslea din Bethleem, unde Fiul Omului s-a născut printre necuvîntătoare, este momentul ca odobeştenii să-şi manifeste generozitatea şi să aducă obolul lor pentru ca un copil aflat la începutul vieţii să poată învinge boala. Spectacolul nu este susţinut de vedete locale sau nume cu rezonanţă din showbiz, ci de tinere şi tineri cu sufletul curat pentru care a dărui din timpul lor înseamnă a da viaţă celui de lîngă ei. Haideţi, dragi odobeşteni, să dăm prin gestul nostru, viaţă unui tînăr de lîngă noi, pentru ca anii frumoşi ai tinereţii să nu fie întunencaţi de norii grei şi urîţi ai unei boli cumplite. Viaţa unei fiinţe depinde doar de gestul nostru, iar viaţa unui suflet de copil se află în mîinile noastre! (A. MILCOVEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.