Social

Spitalul Vidra ar putea rămîne la nivelul de competenţă bazal

Raluca Manolache
14 dec 2011 2049 vizualizări
Spitalul deserveşte populaţia pe o rază administrativ-teritorială, pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea trebuie să transmită astăzi Ministerului Sănătăţii o situaţie cu privire la stadiul în care se găsesc spitalele din judeţ, cu planuri de conformare, în urma clasificării realizată după descentralizare. În Vrancea, doar unitatea din comuna Vidra trebuia să îndeplinească o serie de clauze impuse de autorităţi pentru a rămîne în aceeaşi categorie de clasificare, şi anume IV, unitate cu nivel de competenţă bazal. Mai precis, spitalul deserveşte populaţia pe o rază administrativ-teritorială, pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate. Aşa se face că spitalul a trimis în aceste zile o adresă către DSP prin care prezintă ce schimbări s-au produs în unitate. Spitalul din Vidra trebuia, conform solicitărilor ministerului, să mai realizeze o linie de gardă şi să mai aducă un medic ginecolog. Cele două puncte au fost atinse prin înfiinţarea a două linii de gardă în specialităţile medicină internă şi chirurgie, şi prin venirea în secţia de OG a medicului Nisar Bitar. De asemenea, reprezentanţii unităţii spitaliceşti le-au prezentat autorităţilor şi ce paşi s-au mai făcut pentru modernizarea secţiilor. Cu bani de la obştile din Vrancea s-a reabilitat compartimentul de pediatrie, laboratorul de analize medicale, compartimentul de primire urgenţe şi blocul operator. Unitatea a întocmit şi documentaţia tehnică pentru construirea liftului de persoane pentru două nivele. În Vrancea, unităţile spitaliceşti au fost clasificate de MS în categorii nu foarte performante pentru că nu sînt îndeplinite condiţiile pentru acordarea unor servicii medicale de înaltă performanţă. Bolnavii îşi tratează bolile în spitale de categoria III, IV şi V. Chiar dacă Spitalul Judeţean a obţinut un grad mai mare aici se pot trata cu precădere locuitorii judeţului şi doar prin excepţie cei din judeţele limitrofe, şi numai cei care suferă de afecţiuni cu grad mediu de complexitate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eugenia, acum 4502 zile, 15 ore, 57 minute, 41 secunde
Poate ar fi bine sa subliniem meritul incontestabil al d.lui Dr. MANEA, chirurgul spitalului care s-a "batut"pentru ramanerea spitalului apoi pentru amenajarea acestuia. De fapt toata lume citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.