Social

Forţele de muncă, de 13 ani în slujba cetăţenilor

Sorin Tudose
13 dec 2011 1624 vizualizări
325.000 de şomeri şi-au găsit de muncă prin intermediul agenţiilor teritoriale în primele zece luni ale anului

Agenţia Naţională a Ocupării Forţei de Muncă (ANOFM) a împlinit 13 ani de la înfiinţare. Reprezentanţii tututor Agenţiilor din ţară şi implicit cei de la Vrancea şi-au propus pentru cel de-al 13-lea an de existenţă să fie mai eficienţi şi mai competitivi, într-un context economic internaţional tot mai complicat şi dificil de anticipat. În primele zece luni ale anului curent, în urma implementării Programului de Ocupare a Forţei de Muncă pentru 2011, ANOFM a reuşit la nivel naţional să ofere locuri de muncă pentru 324.899 persoane, cu 0,28 % mai mult decît a fost estimat. Dintre acestea, 274.079 persoane au obţinut locuri de muncă ca urmare a acordării serviciilor de mediere, 54.622 persoane s-au angajat ca urmare a serviciilor de informare şi consiliere, 12.807 persoane, ca urmare a organizării cursurilor de formare profesională. Pentru a preveni şomajul de lungă durată şi pentru a ajuta şomerii să se angajeze înainte de expirarea perioadei de indemnizare, ANOFM a plătit alocaţii pentru 16.867 şomeri. Circa 16.000 persoane s-au încadrat în muncă prin măsura activă de  subvenţionare a ocupării şomerilor de peste 45 ani sau unici susţinători ai familiilor monoparentale. „Preocupările momentului în Europa sînt crearea de locuri de muncă şi combaterea şomajului, în rîndul tinerilor mai ales. Libera circulaţie a muncitorilor trebuie să fie asigurată nediscriminatoriu. Este un drept fundamental al fiecărui cetăţean european în parte. Ultimul Raport al CE arată că prezenţa muncitorilor în alte state membre are mai degrabă efecte pozitive”, se arată într-o informare de presă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vrancea. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.