Social

Atenţie la gripă! Dozele de vaccin antigripal sînt pe terminate

Raluca Manolache
6 dec 2011 1879 vizualizări
Nu a fost semnalat nici un caz de gripă în Vrancea u autorităţile au anunţat la demararea campaniei de imunizare că ar avea nevoie de aproape 54.000 doze

Dozele de vaccin antigripal sînt pe terminate. Deşi Ministerul Sănătăţii a atras atenţia că în Romania au fost confirmate primele îmbolnăviri cu virusul gripal şi face lobby pentru vaccinarea împotriva acestei boli, dozele cumpărate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea sînt aproape finalizate. După ce în ultima săptămînă 632 de vrînceni s-au vaccinat împotriva gripei, în cabinetele medicilor de familie au mai rămas aproape 1.200 de doze din acest ser cumpărat din banii MS. Chiar dacă în Vrancea nu s-a confirmat nici un caz de îmbolnăvire cu acest virus, instituţia din sănătate aşteaptă să primească dozele promise de MS. Şi asta pentru că autorităţile de la Bucureşti au anunţat că s-a finalizat achiziţia unui număr de 745.400 doze de vaccin gripal, de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino. La demararea campaniei, DSP Vrancea a anunţat că ar avea nevoie de aproape 54.000 doze. Deşi nu s-a confirmat nici un caz de gripă în judeţ, virozele au continuat să facă „victime”. 1.095 de persoane au avut nevoie de ajutor medical săptămîna trecută, după ce s-au îmbolnăvit, însă doar 58 dintre acestea au rămas internate. Au fost şi 348 de persoane diagnosticate cu pneumonie. Cei mai afectaţi au fost copiii. Medicii recomandă populaţiei ca în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor. Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mîinilor,  folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sînt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.