Social

Din cauza datoriilor la bloc, o familie riscă să fie evacuată

Gabriel Sava
1 dec 2011 2543 vizualizări
amilia Dinică din Focşani s-a angajat să plătească către executorul judecătoresc cîte 250 lei lunar în contul datoriilor acumulate la întreţinere, astfel încît apartamentul să nu le fie scos la licitaţie u administratorul de bloc susţine că a a apelat la instanţă pentru datorii neplătite de patru ani

Costică şi Maria Dinică sînt doi vîrstnici din municipiul Focşani care, în prag de iarnă, riscă să fie evacuaţi în urma unor datorii pentru apartamentul pe care îl deţin în zona Pieţei Moldovei. După o serie întreagă de procese pe care le-au pierdut împotriva Asociaţiei de Proprietari nr. 110, din care fac parte, respectiv împotriva SC CUP SA, familia Dinică are de plată cîteva zeci de milioane de lei vechi, care au ajuns în fază de executare. Biroul executorului judecătoresc a scos deja la licitaţie apartamentul pentru suma de 100.000 lei, însă pentru a evita să rămînă pe drumuri, Maria Dinică şi-a luat angajamentul de a plăti cîte 250 lei lunar, dintr-o pensie de 740 lei. “Eu am mers la executor de am făcut angajament să plătesc acolo, dar astea sînt hoţiile făcute de cei de la asociaţie, că eu nu am căldură din 2004, cînd m-am debranşat, iar la alte cheltuieli am fost obligată în mod abuziv”, ne-a declarat revoltată Maria Dinică. Femeia a reclamat faptul că ar fi fost obligată să plătească sume importante la iluminatul scării de bloc sau indemnizaţia administratorului, pentru apa caldă care se calcula la pauşal, cu toate că deţine apometre, precum şi la gaze. “Cînd am văzut că am anumite datorii, acum vreo doi ani, m-am dus să plătesc. Am plătit o lună, două, degeaba, dădeam cîte un milion, două şi în loc să scadă datoriile, ele creşteau”, a mai povestit Maria Dinică. La acel moment s-a hotărît să nu mai plătească nimic pînă cînd nu îşi va clarifica situaţia. A fost dată în judecată şi nici acum nu a finalizat procesele, unul dintre ele avînd loc chiar astăzi.

Asociaţia spune că familia Dinică este rău platnică

Administratorul Gelu Enache de la Asociaţia de Proprietari nr. 110 are dosare întregi după litigiile pe care le-a avut cu familia Dinică. “Eu nu am nimic personal cu această familie. Mai sînt şi alţii care au probleme şi înregistrează restanţe, însă cu familia Dinică nu a fost cale de înţeles”, a declarat administratorul Asociaţiei de Proprietari. Omul spune că a preluat, în ianuarie 2007, o datorie de peste 1.000 lei de la fosta conducere a asociaţiei, iar pentru restanţele cumulate numai pînă în 2009, Costică Dinică avea de plată în total circa 3.500 lei. “Le-am zis să plătească cîte puţin în fiecare lună şi să plătească şi la zi, însă dumnealor au refuzat. Eu am chitanţele doveditoare, nu am ajuns degeaba în instanţă”, mai spune administratorul. Conform ultimelor decizii judecătoreşti, cu datoriile din vechi şi cele acumulate în ultimul an, datoria familiei se apropie de 10.000 lei. Maria Dinică nu a obţinut pînă acum nici o decizie favorabilă nici în penal, unde i-a acuzat pe preşedintele asociaţiei şi pe administrator de înşelăciune. Mai multe controale derulate de Finanţele Publice şi de alte organe de control, precum şi propriul audit al asociaţiei nu au scos la iveală nimic în neregulă. Familia Dinică nu s-a mulţumit însă cu deciziile luate pînă acum de instanţele focşănene şi spune că va continua să îşi caute dreptatea, întrucît nu vrea să plătească pentru servicii de care nu beneficiază. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
FLOREA RAMONA, acum 4499 zile, 23 ore, 55 minute, 13 secunde
ENET-ul e principalul vinovat aici, am eu o presimtire. Te chinui sa te debransezi de la ei, platesti taxe de debransare, iti sigileaza tevile de caldura, apa calda si musai si gaze, ajungi sa te citeste integral
Boc, acum 4500 zile, 19 ore, 29 minute, 10 secunde
Daca este vorba de executorul judecatoresc Bercariu Corneliu?,sau Gelu Coman?,este clar cum s-au facut cartile.Dar institutiile statului i-si fac datoria?,sunt toti in coma?.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.