Social

Bîlbe ale completului de fond litigii de muncă la Tribunal: Cererile jandarmilor concediaţi, trimise la contencios

Gabriel Sava
29 nov 2011 1187 vizualizări
Dosarul lui Viorel Pîzlaru rămăsese iniţial în pronunţare de la primul termen

Dosarele a doi dintre jandarmii concediaţi la jumătatea lunii septembrie în cadrul restructurărilor care au afectat Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) vor fi trimise pe rolul secţiei II Civilă, fosta instanţă Comercială şi de Contencios Administrativ şi Fiscal. Primul este al subofiţerului Viorel Pîzlaru. Completul I Fond Litigii de Muncă, condus de judecătorul Florica Bucur, a decis de la primul termen, respectiv pe 1 noiembrie, ca dosarul să rămînă în pronunţare, pe care a amînat-o iniţial pentru 8 şi apoi, pentru 15 noiembrie. În urmă cu două săptămîni însă, completul a decis repunerea dosarului pe rol pentru a discuta competenţa funcţională a completului specializat pe litigii de muncă, iar la termenul de ieri a decis să admită excepţia necompetenţei funcţionale a Secţiei I Civilă şi să decline competenţa în favoarea secţiei a II-a Civilă a Tribunalului. Viorel Pîzlaru a cerut instanţei să se pronunţe asupra cererii sale privind reîncadrarea în funcţia deţinută anterior cu plata tuturor drepturilor salariale aferente pînă la reintegrarea efectivă. Viorel Pîzlaru a mai solicitat Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi plata a 100.000 euro drept daune morale. Jandarmul a contestat întreaga procedură prin care s-au dispus concedierile în rîndul jandarmilor, pornind de la momentul punerii la dispoziţie pînă la cel al trecerii în rezervă, respectiv al disponibilizării efective. Şi dosarul lui Alexandru Cătălin Costea, primul dintre jandarmii concediaţi care a depus contestaţie la Tribunal împotriva măsurii dispuse de IJJ Vrancea, va fi soluţionată tot de Secţia a II-a Civilă. Costea a cerut reintegrarea în funcţie cu plata tuturor drepturilor salariale la zi. Plutonierul major motivează că a picat examenul pentru că nu s-a putut concentra din cauza decesului tatălui său care a survenit înainte cu o zi de testarea la care a fost supus. 22 de jandarmi şi-au pierdut în toamnă locul de muncă în urma reorganizării impuse de conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.