Social

S-au terminat banii pentru medicamentele compensate

Raluca Manolache
27 nov 2011 1187 vizualizări
Cu toate acestea nu toate farmaciile au sistat eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate u farmaciile au de primit sume restante pentru reţetele onorate în decembrie 2010, dar din ianuarie şi februarie 2011

S-au terminat banii alocaţi pentru medicamentele subvenţionate de stat. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a înştiinţat farmaciile din judeţ că prevederea alocată pentru luna noiembrie, destinată medicamentelor gratuite şi compensate, s-a finalizat. Aceasta după ce în urmă cu cîteva zile instituţia din sănătate a mai alocat pentru acest capitol suma de 670.000 lei. „Vă transmitem că la data de 24.11.2011, fondurile disponibile alocate de către CNAS pentru eliberarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală (reţete unice, reţete aviz CNAS, cotă CNAS 50% din reţete pensionari 700) pentru luna noiembrie 2011 au fost epuizate. Avînd în vedere situaţia existentă, vă transmitem că se vor primi de către CAS Vrancea doar facturile care se încadrează strict în fondurile disponibile pînă la data de 23.11.2011 inclusiv pentru categoriile de medicamente enumerate mai sus. Pentru sumele consumate peste prevederea bugetară, CAS Vrancea nu îşi asumă responsabilitatea în acest sens”, este mesajul transmis farmaciilor de către instituţia care administrează banii din sănătate. În urma acestui anunţ o parte din farmaciile din judeţ au decis să tragă un semnal de alarmă asupra acestei probleme şi au sistat eliberarea acestor reţete. „Farmaciile individuale abia respiră şi nu-şi pot permite să mai facă datorii”, a precizat farmacista Fevronia Stoica. Sînt însă şi situaţii în care farmaciile riscă şi eliberează în continuare medicamente bolnavilor. „Sîntem într-un mare impas. Fiecare farmacie se orientează în funcţie de riscurile pe care şi le poate asuma”, a menţionat farmacista Maria Taban, preşedintele Patronatului Farmaciştilor Vrancea. Farmaciştii aşteaptă în continuare să îşi primească banii restanţi de la CAS Vrancea. Unităţile au de primit bani pentru reţetele onorate în decembrie 2010, ianuarie şi februarie 2011 pentru a ajunge cu plata la zi. Rămîne de văzut cînd se vor face aceste plăţi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.