Social

Prea puţine doze de antigripal!

Raluca Manolache
22 nov 2011 954 vizualizări
Direcţia de Sănătate Publică are la dispoziţie doar 6.400 doze de vaccin antigripal u peste 2.000 de persoane s-au imunizat gratuit la medicii de familie u în Vrancea nu s-a semnalat nici un caz de gripă, dar au fost cazuri de infecţii respiratorii acute şi pneumonii

Tot mai multe persoane din Vrancea vor să se imunizeze gratuit împotriva gripei, în cadrul campaniei derulate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. În ultimele zile, instituţia din sănătate a primit tot mai multe solicitări de vaccin din partea medicilor de familie. Cu toate acestea, pentru moment, DSP are la dispoziţie doar cele  aproape 6.400 de doze de vaccin cumpărate din banii Ministerului Sănătăţii (MS). „Populaţia este mai interesată în acest an de vaccinarea împotriva gripei şi din păcate nu putem să facem nimic. Cine nu doreşte să mai aştepte vaccinul de la MS poate cumpăra vaccinul din farmacie”, a precizat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP. Conform evidenţelor realizate, 2.076 de persoane s-au vaccinat în cadrul acestei campanii. Şi cadrele medicale au dorit să se imunizeze împotriva acestei boli pentru că sînt primele care intră în contact cu bolnavii şi riscul de îmbolnăvire este crescut. Pentru început doar Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani a primit 400 doze de vaccin şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean 150 doze. Celelalte unităţi trebuie să aştepte momentul în care DSP va mai primi doze de la minister. În Vrancea nu s-a semnalat nici un caz de gripă. Medicii atrag atenţia că principalele simptome ale infecţiei cu virusul gripal sînt febra, frisoanele şi  durerile de cap. Doctorii recomandă evitarea contactului apropiat cu persoanele bolnave, păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mîini cu apă şi săpun, evitarea aglomeraţiilor, aerisirea frecventă a încăperilor şi locurilor de muncă. În Vrancea s-au semnalat însă cazuri de infecţii respiratorii acute şi pneumonii. Statisticile realizate de specialiştii DSP arată că 1.403  de vrînceni au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute, însă majoritatea bolnavilor nu au rămas în spital. Au fost şi 397 de pacienţi cu pneumonie, doar 83 dintre aceştia fiind nevoiţi să se interneze. Cei mai afectaţi au fost copiii de vîrstă mică. (Raluca MANOLACHE)

Spitalul din Focşani deţine antivirale pentru tratarea gripei


Farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani nu duce lipsă de preparatul folosit pentru tratarea persoanelor care suferă de gripă. Medicii din secţia de boli infecto-contagioase au la dispoziţie 100 de cutii dintr-un medicament care a fost distribuit de Ministerul Sănătăţii şi este indicat pentru tratamentul şi prevenirea gripei. Acesta acţionează prin reducerea multiplicării virusului la nivelul căilor aeriene, limitînd astfel eliberarea şi răspîndirea virusului din celulele infectate. Unitatea spitalicească trebuie să transmită Direcţiei de Sănătate Publică necesarul de medicamente antivirale pentru acest sezon. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.