Social

Casa de Sănătate aşteaptă banii din rectificare pentru plata arieratelor

Ramona Nicolae
18 nov 2011 2361 vizualizări
Banii ar urma să fie utilizaţi atît pentru plata facturilor restante, cît şi pentru plata furnizorilor în ultima lună din an

Rectificarea bugetară a avut loc miercuri, cînd Executivul, reunit în şedinţă, a decis să aloce fonduri suplimentare domeniului sănătăţii. Astfel, în ceea ce priveşte rectificarea bugetului, primul-ministru a arătat că sănătatea a primit o alocare suplimentară de 1,23 miliarde de lei din care: cheltuieli suplimentare pentru plata arieratelor 483 milioane de lei, 560 de milioane de lei acoperirea nerealizării unor venituri la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi 240 de milioane de lei pentru programele gestionate de Ministerul Sănătăţii. Şi în Vrancea se aşteaptă să fie făcută defalcarea banilor pentru judeţe şi să se afle cu exactitate cîţi bani vor fi repartizaţi Casei de Asigurări de Sănătate (CAS). În urma unor calcule făcute de reprezentanţii “băncii sanitare”, pentru plata arieratelor către furnizori ar fi necesară o rectificare de cîteva milioane lei. Pentru plata facturilor restante către spitale ar fi nevoie de aproape 6 milioane lei, pentru plata arieratelor către farmacii se solicită suma de 15 milioane lei, pentru dispozitive medicale ar fi necesară suma de 300.000 lei, pentru laboratoarele de analize se solicită 1 milion lei, iar pentru programele naţionale se doreşte suma de 3 milioane lei. CAS speră să primească bani şi pentru plata serviciilor medicale acordate de furnizori în ultima lună din an. “Am făcut o notă de fundamentare privind necesarul pentru furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru a acoperi şi ultima lună din acest an. Din discuţiile pe care le-am purtat la Bucureşti cu ocazia Forumului Roman de Sănătate, ni s-a transmis că vom încheia anul fără a mai avea restanţe de plată la furnizori. Se intenţionează şi modificarea pachetului de bază care va intra în vigoare de la 1 ianuarie şi care va presupune un alt mod de abordare privind finanţarea furnizorilor de servicii medicale”, a precizat Mihai Copaci, şeful CAS. Pînă la repartiţia banilor pe judeţe, Vrancea a mai primit credite de angajament pentru derularea unor programe. Este vorba de 4.000 lei pentru programul de TBC şi 104.000 lei pentru programul posttransplant. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.