Social

Militarii din Vrancea, la o nouă misiune în Afganistan

Raluca Manolache
17 nov 2011 2163 vizualizări
Militarii de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” vor participa la o nouă misiune în cel mai fierbinte punct de glob, Afganistan

Cadrele militare din comandamentul Brigăzii 282 vor încadra Elementul de Comandă şi Control Zabul. În acest sens, astăzi, la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată “Sf. Andrei” din Galaţi, care se află în subordinea brigăzii din Focşani, se va susţine ceremonia de plecare. La acest eveniment va participa şi Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. Ultima misiune de amploare a militarilor din cadrul Brigăzii 282 s-a finalizat la începutul anului 2010. Atunci, 800 de militari, dintre care aproape 500 de vrînceni, au format Batalionul 280 Manevră şi timp de 6 luni au petrecut clipe de foc în Afganistan. La ceremonia ocazionată de încheierea misiunii a fost prezent la Focşani şi Gabriel Oprea. Misiunea nu a fost una liniştită şi asta în condiţiile în care 13 militari au suferit răni în urma atacurilor insurgenţilor. Cinci militari din cei 13 răniţi în Afganistan au fost din Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.