Social

Un copil dintr-un centru de plasament a murit de pneumonie

Raluca Manolache
16 nov 2011 1532 vizualizări
Băiatul de trei ani suferea şi de o gravă malformaţie a sistemului nervos central u în Vrancea, pînă acum, nu s-a semnalat nici un caz de gripă

Un copilaş de numai trei ani şi-a pierdut viaţa duminică după ce a fost diagnosticat de medici cu pneumonie. Băieţelul a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, unitate unde a fost internat pentru că se simţea rău. Decesul copilului care provenea din Centrul Rezidenţial pentru Copii cu Dizabilităţi Focşani a survenit din cauza complicaţiilor apărute pentru că acesta suferea şi de o malformaţie la sistemul nervos central. Şi alte 374 de persoane au trebuit să se prezinte la medic în ultima săptămînă după ce au făcut pneumonie. Doar 64 dintre acestea au trebuit însă să se interneze în spital pentru a urma un tratament de specialitate. Statisticile realizate de specialiştii DSP mai arată că şi 1.248 de vrînceni au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute însă marea majoritate a bolnavilor nu au rămas în spital. Cei mai afectaţi de temperaturile scăzute sînt copiii. Medicii recomandă ca în această perioadă să fie respectate regulile de igienă deoarece spălarea cu apă şi săpun a mîinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sînt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. În Vrancea nu s-a semnalat nici un caz de gripă şi peste 1.000 de persoane s-au adresat medicilor de familie să se imunizeze gratuit împotriva gripei în cadrul campaniei derulate de Ministerul Sănătăţii. Pentru început se va realiza imunizarea gratuită a persoanelor aflate în grupe de risc, respectiv copiii, vîrstnicii sau cei care suferă de anumite afecţiuni cronice. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.