Social

ITM-ul verifică angajaţii care au beneficiat de pensie şi de salariu

Sorin Tudose
14 nov 2011 3106 vizualizări
Sub tutela lui Toader Gheţu mai mulţi angajaţi beneficiau în 2009 atît de salariu cît şi de pensie, acuză Eliza Botezatu de la ITM

Instituţiile publice şi cele în care Statul este asociat unic sau acţionar majoritar vor fi controlate de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă în cadrul unei campanii naţionale avînd la bază legea 329/2009. Textul legislativ face referire la reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. În acest sens, angajaţii care sînt plătiţi din bani publici vor fi controlaţi pentru a vedea dacă beneficiază atît de pensie cît şi de salariu. „Pensionarii care desfăşoară activităţi profesionale pe bază de contract individual de muncă, raport de serviciu sau în baza actului de numire în funcţie au obligaţia ca, în termen de 15 zile să îşi exprime în scris opţiunea între suspendarea plăţii pensiei pe durata exercitării activităţii şi încetarea raporturilor de muncă, de serviciu sau a actului de numire în funcţie, dacă nivelul pensiei nete aflate în plată depăşeşte nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Această campanie naţională o vom desfăşura pînă la începutul anului viitor”, a declarat Eliza Botezatu, inspector şef al ITM. Aceasta a acuzat că în 2009 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea a fost una din instituţiile în care au fost identificaţi mai mulţi angajaţi care beneficiau atît de pensie cît şi de salariu. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
zii, acum 4543 zile, 9 ore, 19 minute, 6 secunde
dar pe cei cu bursa- bani de liceu -cine ii verifica ? copii ce au acasa bunici , masini, terenuri, case si declara fals la notar ,cine ii verifica ? raspunde cineva ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.