Social

Datoriile farmaciilor, cedate distribuitorilor cu aprobare de la CAS

Raluca Manolache
6 nov 2011 1062 vizualizări
Datoriile farmaciilor pot fi cedate distribuitorilor cu aprobare de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea.

În acest sens, la nivelul instituţiei din sănătate a luat fiinţă, în baza unui ordin emis de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), o comisie care aprobă cererile de cesiune de creanţă formulate de către furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale. Farmaciile nu vor mai trebui astfel să se adreseze CNAS pentru aprobarea cererilor prin care solicită ca plăţile restante să fie făcute direct către distribuitori. “Am dori ca procedura să se realizeze între farmacie şi distribuitor în aşa fel încît la nivelul CAS plăţile să se efectueze mai rapid către farmacii şi ele să aibă obligaţia să facă plăţile către distribuitori. Urmează să purtăm discuţii pentru a găsi o formulă mai rapidă de decontare”, a precizat Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS. Conform ordinului emis de CNAS, comisia de la nivel judeţean are obligaţia de a comunica către furnizori acordul favorabil/nefavorabil în termen de 15 zile lucrătoare de la primirea documentelor transmise aceştia. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4552 zile, 21 ore, 32 minute, 37 secunde
Copacel a innebunit. Cu Fevronia se mai juca el de-a baba-oarba dar cu baietii de la companiile producatoare joaca s-a incheiat, ii vor lua si scaunul pe care sta.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.