Social

Fevronia Stoica, pregătită să predea ştafeta la Colegiul Farmaciştilor

Raluca Manolache
4 nov 2011 2068 vizualizări
Fevronia Stoica a decis să nu mai candideze pentru şefia Colegiului Farmaciştilor din Vrancea şi să lase locul cuiva mai tînăr u farmaciştii sînt aşteptaţi la urne pe 10 noiembrie cînd au loc alegeri pentru conducerea organizaţiei care apără interesele breselei u „farmaciile independente sînt în pericol de a dispărea dacă nu se schimbă nimic”, spune Fevronia Stoica

Farmacista Fevronia Stoica a ajuns la final de mandat la şefia Colegiului Farmaciştilor din Vrancea. După 16 ani în care s-a luptat pentru drepturile colegilor farmacişti, Fevronia Stoica a decis să predea ştafeta şi să nu mai candideze pentru conducerea acestei organizaţii profesionale. Proprietar de farmacie în Focşani, aceasta doreşte să lase pe cineva mai tînăr să se ocupe de organizaţia care apără interesele farmaciştilor. “Şi în urmă cu patru ani am fost convinsă tot de colegii mei să mai candidez, pentru că am vrut să renunţ. Am mai acceptat un mandat ca să-mi îndeplinesc un vis, să achiziţionez un sediu pentru colegiu. Am reuşit acest lucru. Întotdeauna am fost de principiu că trebuie lăsat loc şi celor tineri ca să nu îmbătrînească şi ei pe lîngă noi şi să nu fie promovaţi. Am avut lîngă mine un grup de tineri care cred că deja sînt pregătiţi să preia conducerea colegiului şi cred că sînt în primul rînd îndrăgostiţi de profesie. Altfel, nu poţi să fii reprezentantul unei bresle”, ne-a spus Fevronia Stoica. Chiar dacă nu se va mai afla la conducerea Colegiului Farmaciştilor, aceasta spune că va fi mereu “vocală” cînd va trebui să-şi apere breasla. “Am reuşit în perioada cît am fost şi parlamentar, 2000 – 2004, să contribui la elaborarea unei legi ce a însemnat exercitarea profesiei de farmacist şi funcţionarea colegiului. Am fost încîntată pentru că la vremea respectivă comisiile de sănătate şi din Senat, şi din Camera Deputaţilor au ţinut foarte mult cont de părerile farmaciştilor. Am participat la negocieri cu CNAS înainte de a se demara contractul pentru anul următor, am participat la multe întruniri cu Ministerul Sănătăţii şi unele au fost cu succes, unele nu. În ultima perioada chiar nu ne-a mai ascultat nimeni. Nici nu au mai mimat măcar consultarea organizaţiilor profesionale pentru că alţii poate nu au ţinut cont, dar măcar se făceau că ne mai şi ascultă. Nu am reuşit decît pe jumătate modificarea Legii farmaciei. Nu s-a introdus distanţa obligatorie între farmacii şi din acest motiv pacientul are de suferit pentru că trebuie să vină doar spre centrul unui oraş ca să intre în posesia medicamentelor. Nu am reuşit să aliniem legislaţia cu cea din Uniunea Europeană şi iată că acum farmaciile independente sînt în pericol de a dispărea”, a mai spus Fevronia Stoica, preşedintele în exerciţiu al Colegiului Farmaciştilor. Aproape 100 de farmacişti sînt aşteptaţi la urne pe 10 noiembrie cînd va avea loc primul tur de scrutin pentru alegerea membrilor consiliului teritorial, comisiei de disciplină, comisiei de cenzori şi reprezentanţilor din Adunarea Generală a Consiliului Colegiului Naţional al Farmaciştilor. În cazul în care nu se va întruni cvorumul necesar se va organiza cel de-al doilea tur de scrutin, pe 17 noiembrie 2011. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.