Social

Şefii ITM se plîng că sînt ameninţaţi cu bătaia de patronii în neregulă

Sorin Tudose
2 nov 2011 1586 vizualizări
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) transmit prin intermediul unui raport că operaţiunile de verificare întîmpină greutăţi mai ales atunci cînd se lasă cu sancţiuni mari.

Lipsa de cooperare cu inspectorii de muncă a persoanelor care prestează muncă în beneficiul angajatorilor – părăsire de muncă, refuzul completării fişelor de identificare tip ale Inspecţiei Muncii, prezentare de date eronate, identitate falsă. Persoanele depistate nu au asupra lor actele de identificare, fiind dificil de identificat chiar şi cu ajutorul jandarmilor, ceea ce conduce la imposibilitatea aplicării sancţiunilor contravenţionale. De asemenea, foarte mulţi angajatori sînt nemulţumiţi de faptul că inspectorii le întrerup activitatea comercială pe parcursul controlului. Mai mult, de cînd cu sancţiunile uriaşe aferente noului Cod al Muncii, patronii au şi atitudini agresive. „Odată cu intrarea în vigoare a modificărilor Codului Muncii, în speţă creşterea valorii amenzilor contravenţionale, se constată o intensificare a reacţiilor violente, ameninţări din partea angajatorilor în situaţia aplicării de către inspectorul de muncă a prevederilor legale privind munca nedeclarată”, se arată în informarea instituţiei. Nu în ultimul rînd, angajatorii ori reprezentanţii legali ai acestora nu se prezintă conform înştiinţărilor la sediul ITM ceea ce duce la întîrzierea finalizării actelor de control. “Cu toate că acţiunile noastre au rolul de a asigura raporturi echilibrate şi corecte între angajaţi şi angajatori întîmpinăm totuşi o mulţime de probleme”, transmit Eliza Botezatu, şefa instituţiei. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
relu, acum 4551 zile, 21 ore, 28 minute, 10 secunde
DB-ule ce ti-as turti muianu' ! Meriti asta pentru toate ineptiile pe care le debitezi zilnic.O sa te gasesc eu si-n gaura de sarpe.
upi, acum 4552 zile, 3 ore, 1 minut, 55 secunde
Mai bine sa planga la nasu' Mustea
db, acum 4552 zile, 16 ore, 12 minute, 4 secunde
D-na Botezatu incearca o abureala dar scopul acestor actiuni nu este ce spune dansa ci este extrem de clar si anume acela de a baga foarte multi bani in buzunarele PDL-ului. In cadrul unor actiuni citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.