Social

VIDEO!!! Jandarmii au donat sînge pentru a salva vieţi

Raluca Manolache
1 nov 2011 870 vizualizări
In Vrancea există un deficit de sînge la grupele cu RH negativ

Au dăruit o picătură de sînge pentru  bolnavii aflaţi pe un pat de spital. Este vorba despre jandarmii din Vrancea care au dorit să le dea o şansă în plus la viaţă celor ce au nevoie de o transfuzie de sînge. La primele ore ale dimineţii, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea au mers la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) şi au renunţat la cîţiva mililitri de sînge. Acţiunea se derulează în cadrul campaniei “Jandarmeria donează viaţă pentru Romania”, ocazie cu care jandarmii fac un apel la toţi cei care doresc să îşi ajute semenii lor aflaţi în suferinţă, să li se alăture şi să doneze sînge. “În această perioadă este apogeul campaniei ce a fost lansată de Jandarmeria Romană «Jandarmeria donează viaţă pentru Romania». De astăzi (ieri n.r.) şi pînă vineri avem 40 de cadre planificate care vor dona sînge.  Am sensibilizat şi ceilalţi cetăţeni ai judeţului Vrancea pentru a se alătura campaniei noastre deoarece prin aceasta reuşim să venim în sprijinul celor aflaţi la nevoie”, a menţionat colonel Ilie Telehoi, prim adjunct al inspectorului şef IJJ. Iniţiativa jandarmilor vine în sprijinul CTS care trebuie să aibă în permanenţă rezerve de sînge pentru bolnavii aflaţi în suferinţă. Georgiana Marin, purtătorul de cuvînt al CTS, spune că în acest moment există un deficit de sînge pentru grupele cu RH negativ. Persoanele care doresc să doneze nu trebuie să sufere de boli transmisibile precum SIDA, sifilis, hepatită etc., să nu fie în evidenţă cu boli de natură psihică, cardiovasculare etc. În plus, donatorilor le este interzis să consume alcool sau să mănînce gras înainte de a se prezenta la recoltarea de sînge. Pentru 450 de mililitri de sînge donat, donatorul primeşte şapte tichete de masă în valoare de 9 lei fiecare şi o zi liberă la locul de muncă. (Raluca MANOLACHE)

Pe pagina WebTV a “Ziarului de Vrancea” puteţi vedea mai multe imagini de la acţiunea jandarmilor.

 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.