Social

Un tînăr riscă puşcăria pentru că şi-a lăsat însărcinată verişoara

Gabriel Sava
31 oct 2011 1770 vizualizări
Copila nu le-a spus nimic părinţilor pînă ce un test de sarcină a confirmat că este gravidă u cei de la Protecţia Copilului încearcă să-i ofere tinerei mame consiliere

O copilă de 13 ani din satul Ciuşlea, comuna Garoafa, Alina T., urmează să dea naştere în perioada următoare unui copil, rod al unei relaţii pe care a avut-o cu un verişor care, la data respectivă, nu împlinise vîrsta de 20 de ani. Relaţiile intime dintre minoră şi Robert Bîrnescu s-au consumat, aşa cum reţin procurorii în materialul de urmărire penală, pe durata mai multor luni, atît anul trecut cît şi anul acesta, timp în care minora a consimţit la acest lucru. Tocmai de aceea, în rechizitoriu, tînărului nu i s-a reţinut acuzaţia de viol, minora declarînd că s-a culcat cu Bîrnescu de bună voie. Cînd mama copilei şi-a dat seama de cele întîmplate, minora era deja trecută de vîrsta sarcinii pînă la care ar fi putut face un avort. Atunci, femeia a mers şi a reclamat la poliţie cele întîmplate. Procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Vrancea au reţinut în sarcina bărbatului doar infracţiunea de relaţii sexuale cu o minoră. Şi Bîrnescu a recunoscut faptele de care este acuzat însă, cel mai grav este că minora va da naştere unui copil, la o vîrstă la care ea însăşi merge la şcoală. Atît fata cît şi familia ei, care nu au posibilităţi financiare de a suporta toate cheltuielile legate de sarcina copilei, au fost consiliate de lucrătorii de la Serviciul de Intervenţii în Regim de Urgenţă (SIRU) din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea. “Noi ne-am sesizat din presă şi am mers la familia copilei. Am discutat şi cu aceasta, i s-a acordat consiliere de cei de la SIRU şi, în cazul în care va fi de acord, după ce va naşte, atît minora cît şi copilul vor putea beneficia de serviciile acordate în Centrul Maternal”, a declarat Luminiţa Liciu, director adjunct în cadrul DGASPC Vrancea. Pînă în prezent, familia minorei a acceptat doar partea de consiliere şi de servicii medicale. Pentru că sarcina este în 5-6 luni după spusele mamei minorei, copila a încetat să mai meargă la şcoală şi aşteaptă să nască, cel mai probabil undeva la începutul anului următor. Mama minorei, Angelica T., şi-a exprimat dorinţa ca fiica sa să rămînă în sînul familiei însă, în privinţa copilului ce se va naşte, şansele ca acesta să rămînă alături de familia sa sînt destul de reduse. Primarul Gheorghe Maghiaru a confirmat faptul că atît familia minorei cît şi cea a tînărului tată au posibilităţi financiare destul de reduse. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.