Social

Aglomeraţie la testările gratuite de sănătate susţinute de femeile PNL

Raluca Manolache
30 oct 2011 786 vizualizări
Sute de persoane şi-au testat gratuit glicemia, tensiunea, şi-au măsurat dioptriile în cadrul campaniei derulate de femeile liberale

Focşănenii au fost curioşi să vadă cît de sănătoşi sînt şi s-au adresat într-un număr ridicat specialiştilor care au luat tensiunea, glicemia şi au făcut un control oftalmologic gratuit în cadrul campaniei desfăşurate de Organizaţia Femeilor Liberale şi Partidul Naţional Liberal.Timp de trei zile, cadrele medicale şi voluntarii au stat de vorbă cu zeci de persoane ce au dorit să îşi verifice starea de sănătate. Iniţiatorii campaniei speră să contribuie la conştientizarea populaţiei în legătură cu prevenţia în sănătate şi să crească nivelul de informare asupra bolilor care pot duce la deces. De altfel toţi cei care au dorit să fie testaţi gratuit au fost chestionaţi cu privire la starea de sănătate şi a sistemului medical din România. Focşănenii au fost întrebaţi dacă sînt de acord cu reluarea programului „Setul de analize gratuite” iniţiat de fostul ministru liberal al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, cu realizarea gratuită, anuală, a testului Papanicolau pentru femeile peste 45 de ani, dacă consideră necesară adoptarea Legii prevenţiei în sănătate, dacă susţin înfiinţarea Caselor de Asigurări de Sănătate private şi dacă consideră necesar un consult stomatologic anual gratuit. Au mai fost întrebaţi şi dacă sînt de acord cu efectuarea gratuită, anual, a mamografiilor pentru femeile peste 30 de ani, dacă susţin introducerea unor teme de educaţie sexuală în programa de dirigenţie, în scopul prevenirii bolilor cu transmitere sexuală şi evitării sarcinii nedorite, introducerea în programa şcolară a orelor didactice prevenirii îmbolnăvirilor şi introducerea unor stimulente salariale pentru medicii care lucrează în mediul rural şi pentru cei din cabinetele de medicină şcolară, astfel încît aceste locuri de muncă să devină mai atractive. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.