Social

Salariaţii spitalului, nevinovaţi în cazul sinucigaşului din Vulturu

Raluca Manolache
26 oct 2011 1168 vizualizări
Decizia a fost luată după ce membrii comisiei au luat declaraţii de la personalul aflat de serviciu, cît şi de la o pacientă internată în salonul de terapie intensivă u pacientul sinucigaş a fost transferat la Bucureşti după ce a paralizat în urma căzăturii

Comisia medicală de la Spitalul din Focşani s-a pronunţat: personalul medical care se afla în secţia de terapie intensivă în momentul în care bărbatul de 49 ani din Vulturu s-a aruncat de la etajul al II-lea nu se face vinovat de incident. “Sentinţa” de nevinovăţie a cadrelor medicale a fost dată după ce membrii comisiei, dr. Valentin Ochean, directorul medical, Valerica Miron, director îngrijiri, dr. Mugurel Andronache, medic chirurg, dr. Elena Tocari, şefa secţiei de psihiatrie şi dr. Mariana Aignătoaie, şefa secţiei de terapie intensivă, au luat declaraţii de la personalul secţiei de terapie intensivă care se afla la muncă în momentul tentativei de suicid, cît şi de la o pacientă din salonul în care se afla Neculai Marin. S-a făcut şi un istoric al pacientului, de cînd a fost internat în spital, cu ce probleme de sănătate, ce intervenţii au fost necesare şi cum au reacţionat cadrele medicale în momentul în care pacientul a dat semne că vrea să se arunce. “Evoluţia postoperatorie imediată este favorabilă, pacientul fiind echilibrat hemodinamic, liniştit şi cooperant la evaluarea făcută în cursul contravizitei. În jurul orei 21.00, pacientul a devenit brusc agitat şi smulge cablurile ECG şi manşeta tensiometrului şi se îndreaptă către una din ferestrele salonului. Infirmiera şi asistenta de salon încearcă să îl împiedice pe pacient să ajungă la fereastră şi să îl determine să se întoarcă în pat, însă nu reuşesc acest lucru. Pacientul ajunge la fereastră şi se aruncă în gol în ciuda eforturilor celor două persoane menţionate(…)Pacientul Neculai Marin a fost tratat prompt şi eficient, atît la internare cît şi cu ocazia evenimentelor survenite ulterior. În momentul tentativei de suicid pacientul era sub supravegherea directă a asistentei care se afla în salon şi care a încercat împreună cu una dintre infirmierele de serviciu să împiedice concretizarea intenţiilor suicidare ale pacientului. Nu au existat elemente care să indice personalului medical suspiciunea unor intenţii suicidare din partea pacientului. Ţinînd cont de cele mai sus considerăm că personalul medical s-a achitat exemplar de sarcini, intervenind uneori chiar fără a ţine seama că îşi poate pune în pericol integritatea fizică şi chiar viaţa”, se menţionează în procesul verbal postat pe site-ul unităţii, www.spitalvn.ro.
Pacientul a fost trimis la Bucureşti paralizat
Bărbatul a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca).  Medicii au decis să îl trimită către această unitate pentru continuarea investigaţiilor şi stabilirea conduitei terapeutice, pentru că “evoluţia ulterioară a pacientului este lent favorabilă” şi în urma unui examen de computer tomograf s-a constatat că el are răni grave. “După stabilizarea hemodinamică şi detubare se efectuează examen CT coloană vertebrală care evidenţiază fractură cominutivă corp vertebral L1 cu secţiune medulară, elemente care explică paraplegia diagnosticată de examen neurologie pe 22 octombrie”, se mai arată în procesul verbal. Prin paraplegie se înţelege paralizia celor două membre inferioare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.