Social

Reorganizare la ITM Vrancea, dar fără disponibilizări

Sorin Tudose
24 oct 2011 2710 vizualizări
Salariaţii rămaşi fără front de lucru au fost mutaţi la Corpul de Control, astfel încît inspectorii vor trece mai des pe la angajatori

Desfinţarea carnetelor de muncă odată cu apariţia noului Cod al Muncii a dus la reoganizarea Inspectoratelor Teritoriale de Muncă (ITM) din toată ţara. ITM Vrancea nu a făcut excepţie şi mai mulţi angajaţi din instituţie care lucrau la departamentul Evidenţă Angajaţi, Angajatori, Contracte de Muncă au plecat către corpul de control, unde vor face mai multă muncă de teren. Dacă pînă de curînd erau şapte inspectori pe Securitate şi Sănătate în Muncă, adică acei inspectori care verifică dacă un munictor lucrează sau nu în condiţii de siguranţă, numărul lor a crescut la 12. De asemenea, şi numărul inspectorilor pe Relaţii de Muncă a crescut de la 10 la 13, teoretic angajatorii care ţin la muncă persoane fără forme legale fiind mai vulnerabili. “Datorită modificărilor Codului Muncii, volumul de muncă din compartimentul respectiv nu mai era aşa mare. Tocmai de aceea s-a luat decizia chiar de la minister să ne întărim corpul de control. Fiind mai mulţi inspectori atît pe SSM cît şi pe RM vom reuşi să acoperim un teritoriu mai mare”, a declarat Eliza Botezatu, inspector şef interimar al ITM Vrancea. Aceasta spune că tocmai din cauza faptului că nu avea suficienţi inspectori erau unităţi comerciale necontrolate din 2008. “Am constatat de exemplu că era o firmă în judeţ la care nu am mai fost în control din 2008. Depinde acum şi de tipul activităţii desfăşurate de firme pentru că unele sînt mai predispuse fenomenului muncii la negru, în vreme ce altele au un grad de risc de acest fel mult mai mic”, a mai adăugat Eliza Botezatu. La parterul instituţiei a rămas un compartiment intitulat “Autorizare şi monitorizare muncă, zilieri şi contracte colective de muncă” care se va ocupa de ceea ce înseamnă autorizaţii şi monitorizări. De precizat că numărul contractelor sezoniere a crescut după intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.