Social

23 de jandarmi vor dona sînge

Dan Chiriac
20 oct 2011 977 vizualizări
Jandarmeria Română a iniţiat o campanie de donare de sînge care se va întinde pe nouă zile. Jandarmii vrînceni s-au aliniat acestui demers şi fac un apel către toţi cei care vor să-şi ajute semenii aflaţi pe patul de suferinţă.

„Noi, jandarmii vrînceni, nu sîntem doar în slujba cetăţenilor sănătoşi. Încercăm prin acestă acţiune să îi ajutăm pe cei care au cel mai mult nevoie de noi ca şi oameni. Fiind o acţiune umanitară, jandarmii vrînceni îşi doresc ca un număr cît mai mare de persoane să ia atitudine şi să conştientizeze faptul că o picătură de sînge poate salva viaţa unui om aflat în suferinţă. La  finalul acţiunii se aşteaptă ca numărul donatorilor de sînge să crească semnificativ, pe lîngă cei 23 de jandarmi implicaţi în această activitate”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Vrancea. Conform legii, donatorul de sînge are dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă, şapte tichete de masă în valoare de 9 lei fiecare, o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării sau, în cazul studenţilor şi elevilor, o zi scutire de frecvenţă şi decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării. Pot dona persoanele cu vîrste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care se încadrează în limita greutăţii normale şi care au o tensiune arterială bună. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.