Social

Turul Vrancei: Spitalul merge la Curtea de Apel Galaţi pentru bonurile de masă

Raluca Manolache
13 oct 2011 1284 vizualizări
Spitalul Judeţean merge la Curtea de Apel Galaţi pentru a recupera bonurile de masă acordate necuvenit doctorilor.

Unitatea spitalicească a făcut recurs la sentinţa dată de magistraţii de la Tribunalul Vrancea în favoarea medicilor, primul termen al procesului urmînd să fie în luna decembrie. Procesul în care Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani a solicitat reţinerea unor bonuri de masă acordate ilegal mai multor medici în perioada 2008-2010 a început ca urmare a unui audit al Curţii de Conturi. Conform inspectorilor, medicii care au efectuat gărzi în perioada 2008-2010 şi care au primit o masă caldă în ziua gărzii nu trebuiau să mai primească şi bon de masă. În acest fel, Curtea de Conturi a dispus recuperarea sumei de peste 25.000 lei, pentru bonurile de masă respective. Spitalul trebuie să recupereze de la medici sume cuprinse între 77 şi 1.700 lei. (R. M.)

Patronii fac iar angajări… în confecţii

Dacă în ultima vreme angajatorii din judeţ nu ofereau decît cîteva zeci de locuri de muncă celor care caută să lucreze acum scot la bătaie peste 160 de posturi vacante. Cu toate acestea oferta nu este foarte variată dat fiind faptul că din cele 166 de posturi fix 150 sînt în domeniul confecţiilor textile. Cei care nu sînt interesaţi de acest domeniu pot opta pentru posturile de agent vînzări, patiseri, sudori, îngrijitori clădiri, şoferi de autocamion. Nici în Spaţiul Economic European oferta locurilor de muncă nu este mai variată, doar că europenii caută mai curînd forţă de muncă... foarte calificată. Polonia are nevoie de asistenţi, Germania de ingineri în diverse specializări, iar italienii solicită patru medici. Doar Danemarca şi Austria au nevoie de forţă de muncă necalificată, prima solicitînd lucrători în ferme, în timp ce cea de-a doua are nevoie de tăietori cu drujba. Mai multe informaţii despre locurile de muncă valabile în judeţ şi peste hotare puteţi afla de la AJOFM din Bulevardul Unirii. Prezenta ofertă a locurilor de muncă e valabilă pînă pe 19 octombrie (S. T.)

Firmele din Panciu, informate despre noutăţile fiscale


Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea a organizat o întîlnire cu agenţii economici din Panciu, pentru a-i informa despre modificările recente aduse Codului Fiscal. Subiectele abordate au vizat în special simplificarea sistemului declarativ şi de plată, măsuri de sprijinire a contribuabililor aflaţi în dificultate financiară şi întărirea disciplinei fiscale şi combaterea evaziunii fiscale. „Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea reaminteşte contribuabililor că pot beneficia de asistenţă oferită prompt de specialiştii din cadrul Biroului Asistenţă Contribuabili pe problemă de legislaţie fiscală atît prin prezentarea la sediul instituţiei sau prin accesarea numărului de telefon 0237/620.608”, recomandă reprezentanţii Finanţelor. Printre modificările aduse se află şi scutirea la plata penalităţilor pentru contribuabilii care îşi achită restanţele pînă la finalul acestui an. O altă noutate importantă este posibilitatea înscrierii în certificatul de atestare fiscală şi creanţele certe, lichide şi exigibile pe care contribuabilul le are de încasat de la entităţile care realizează achiziţiile publice. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.