Social

Vrîncenii îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea

Raluca Manolache
13 oct 2011 1402 vizualizări
Campania iniţiată de PNL se adresează persoanelor defavorizate, indiferent de orientarea politică

„PNL are grijă de sănătatea ta”. Aşa se numeşte campania iniţiată de Organizaţia Femeilor Liberale, în cadrul căreia toţi cei ce doresc să vadă dacă riscă să se îmbolnăvească îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială. Au fost pregătite deja, pentru demararea campaniei, 6.000 de teste de glicemie, glucumetrele, tensiometrele, iar într-o etapă următoare o firmă specializată va acorda şi consultaţii oftalmologice pentru măsurarea dioptriilor. Această campanie se adresează persoanelor defavorizate, indiferent de orientarea politică. „Este o acţiune pe care o desfăşurăm în comunele unde am avut sprijin din partea primarilor PNL. Dacă nu au primit şi ei fonduri să facă drumurile şi aducţiunile cu apă, pentru plata cheltuielilor curente ale primăriei, măcar în acest fel să încercăm să ajutăm populaţia atît de dramatic încercată mai ales în mediul rural. Vom prezenta la finalul acestei acţiuni concluziile pentru că nu vrem să facem acest lucru doar ca să bifăm o acţiune. Am luat deja legătura cu medicii de familie pentru ca acele persoane depistate, potenţial diabetice sau potenţial hipertensive să fie luate în evidenţă”, a menţionat farmacista Fevronia Stoica, manager de proiect. Investigaţiile vor fi realizate de 37 cadre medicale care au dorit să colaboreze cu PNL în organizarea acestei campanii. Cei ce vor dori să vadă cît de sănătoşi sînt vor putea completa şi un formular cu un set de întrebări prin care persoanele îşi vor putea spune punctul de vedere cu privire la sistemul sanitar. (Raluca MANOLACHE)

Localităţile unde se fac teste de glicemie şi tensiune gratuite


Focşani – 28,29,30 octombrie
Adjud, Mărăşeşti – 21 octombrie
Odobeşti – 23 octombrie
Panciu – 22 octombrie
Andreiaşu de Jos, Mera, Moviliţa – 23 octombrie
Băleşti, Jitia, Sihlea, Vintileasca – 16 octombrie
Chiojdeni, Dumitreşti – 15 octombrie
Jariştea, Vînători – 29 octombrie
Homocea, Slobozia Bradului – 30 octombrie
Vizantea Livezi - 22 octombrie


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.