Social

Militarii pensionari ameninţă cu CEDO pentru pensii

Raluca Manolache
7 oct 2011 1240 vizualizări
Foştii militari din Vrancea n-au mai ajuns la mitingul de ieri din lipsă de bani

Pensionarii militari se judecă cu Ministerul Apărării Naţionale pentru anularea deciziilor de recalculare a pensiilor. Dosarele foştilor militari, care fac parte din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD) filiala Focşani, se află la Curtea de Apel Galaţi după ce instanţa din Vrancea a respins cererea acestora. Cei 95 de militari sînt programaţi la justiţie în această lună. Sînt însă şi situaţii în care magistraţii de la Galaţi au decis să respingă ca nenfondat recursul făcut de aceştia. Rezerviştii sînt nemulţumiţi de decizia instanţei în condiţiile în care unii colegi din ţară au avut cîştig de cauză şi spun că vor apela şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). „După felul cum s-au soluţionat primele dosare cred că decizia va fi împotriva noastră şi se va respinge recursul. Vom urma procedura şi ne vom adresa CEDO”, a precizat lt. cdor (r) Dumitru Stan, vicepreşedinte Filialei Focşani SCMD. De asemenea, ieri de Ziua Internaţională a Muncii Decente, a fost organizat în Bucureşti un miting ce s-a desfăşurat sub deviza ”Muncă decentă, salarii decente, pensii decente!”. Rezerviştii din Focşani nu au mai participat la miting deoarece la nivel central s-a luat decizia ca doar filialele din Bucureşti şi împrejurimi să ia parte la protest, din considerente financiare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Stan Dumitru, acum 4582 zile, 10 ore, 45 minute, 7 secunde
Mi se pare un articol echilibrat si profesionist intocmit.Va multumesc pentru reflectarea aproape de obiectivitate a situatiei cadrelor militare in rezerva din municipiu si din judetul Vrancea.Pentru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.