Social

Incendiu la priveghiul unui bătrîn din Păuneşti

Raluca Manolache
3 oct 2011 1652 vizualizări
Sicriul a fost scos din casă de pompieri şi dus într-o curte vecină

Incendiu la priveghi! O femeie din comuna Păuneşti a tras o sperietură zdravănă în acest week-end după ce locuinţa în care se afla depus şi trupul neînsufleţit al soţului, a luat foc. În timpul priveghiului de la capătîiul bătrînului de aproape 70 ani, decedat în urma bolii, soţia acestuia a sesizat un fum gros şi a apelat numărul unic de urgenţă 112. La faţa locului au intervenit angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei, care au dat o mînă de ajutor şi pentru scoaterea bărbatului decedat din casă. „Am intervenit rapid cu autospeciala serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă. Nu a ars camera în care se afla depus decedatul. Sicriul a fost scos din casă şi a fost dus într-o curte vecină pînă la stingerea incendiului”, a precizat Gheorghe Popa, viceprimarul comunei. La faţa locului au ajuns şi pompierii din Adjud care au intervenit astfel încît focul să nu se extindă şi la casele din apropiere. În urma incendiului au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 80 mp, două camere de locuit şi un hol din compunerea locuinţei, un grajd, cu o suprafaţă de aproximativ 150 mp, circa patru tone lucernă şi două butoaie din lemn. În urma verificărilor, s-a constatat că „incendiul a fost provocat de jar sau scîntei provenite de la un foc deschis în spaţii deschise”, spun pompierii. Nu este pentru prima dată cînd un astfel de incident se produce în Păuneşti. Şi o familie din satul Bostăneşti a trebuit în prima zi de Paşti să scoată sicriul din casă în timpul priveghiului după ce locuinţa a luat foc. Incendiul de atunci a fost cauzat de un scurtcircuit de la instalaţia electrică veche. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
andreea, acum 4555 zile, 10 minute, 9 secunde
decedatul era in varsta de 80 ani.Dumnezeu sa il ierte!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.