Social

Pacientă plimbată de la Focşani la Iaşi - Gravidă din Vrancea: 11 sarcini, 6 naşteri şi 140 de kilograme

Raluca Manolache
3 oct 2011 1611 vizualizări
Medicii de la Focşani au decis să o trimită pe gravidă la Iaşi, de teama complicaţiilor u cei de la maternitatea Cuza Vodă Iaşi spun că pacienta putea fi monitorizată la Focşani, fără probleme

Gravidă de 140 kilograme, la a şasea naştere! O femeie de 43 ani din Slobozia Bradului, gravidă în 31 de săptămîni, a fost transferată sîmbătă noapte de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfîntul Pantelimon” Focşani la o clinică de specialitate din Iaşi. Din cauza problemelor de sănătate, medicii de la Focşani au decis să o trimită pe gravida de peste 100 de kilograme la Iaşi pentru a fi supravegheată de specialiştii de acolo. „Pacienta avea hipertensiune şi prezenta risc de a naşte prematur. Spre binele copilului şi a mamei s-a decis transferul către o clinică de specialitate din Iaşi”, a precizat Alina Pelin, purtătorul de cuvînt al Spitalului din Focşani. S-a solicitat astfel ajutorul unui echipaj de specialitate de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Dr. Mircea Stoenoiu, managerul interimar de la Ambulanţă, spune că pacienta a fost transferată la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, unde s-a solicitat şi un control cardiologic. Femeia a fost văzută de un specialist la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon”, iar mai apoi a fost internată la Maternitatea „Cuza Vodă”. Cazul său stîrnit ceva neînţelegeri între medici. Asta pentru că gravida a fost plimbată prin trei spitale, cei de la Iaşi acuzîndu-i pe cei de la Focşani că ar fi putut s-o supravegheze foarte bine şi în Spitalul „Sfîntul Pantelimon”. Potrivit managerului maternităţii Cuza Vodă, acest transfer a fost inutil, deoarece gravida putea fi monitorizată atît la Focşani, cît şi la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi. „Sîmbătă, în jurul orei 19.00, s-a solicitat un echipaj medical de urgenţă pentru o gravidă de 43 de ani, cu 11 sarcini şi şase naşteri, cu greutatea peste 100 kg şi diagnosticul tensiune neglijată, sarcină în evoluţie”, a menţionat dr. Mircea Stoenoiu. Pacienta, care avea tensiunea arterială 24 cu 14, adică foarte mare, a fost internată în secţia de terapie intensivă şi medicii încearcă să-i menţină sarcina pentru ca fătul să se mai dezvolte. „Sînt bolnavă cu tensiunea şi din acest motiv m-au trimis aici. Mi-au făcut analize şi m-au trimis aici”, a spus femeia internată la Iaşi. Gravida se află la a şasea naştere, ceilalţi cinci copii fiind născuţi pe cale naturală. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.