Social

200 de copii din Homocea au primit alimente, rechizite şi haine

Sorin Tudose
3 oct 2011 1645 vizualizări
Cei mici s-au bucurat ieri de o mană cerească, primind daruri donate de o asociaţie germană, prin intermediul filialei de Cruce Roşie Vrancea

Îmbulzeală mare ieri la Primăria Homocea, unde circa 200 de copii, în mare parte de etnie romă, împreună cu părinţii ori bunicii lor, au stat la coadă pentru a primi alimente, rechizite, haine second hand şi produse de igienă personală. Primarul din Homocea, Neculai Ionescu, care este şi preşedintele filialei de Cruce Roşie Vrancea, a venit ieri în curtea clubului social aflat în spatele primăriei, de unde a început să îi strige pe toţi cei care urmau să primească ajutoarele provenite de peste hotare. “Nu vă îngrămădiţi, toţi cei care sînteţi pe listă o să primiţi ajutoarele. Ştiu că o să fiu înjurat de cei care nu vor primi nimic, dar eu zic că e mai bine să primească aceste alimente şi rechizite 200 de copii decît nici unul”, le-a spus Neculai Ionescu celor prezenţi. Ulterior toţi cei cu posibilităţi financiare reduse au intrat în sediul clubului şi, pe baza proceselor verbale, au primit sacoşe umplute ochi cu tot felul de produse de nici nu le puteau duce. Donaţia a fost făcută de Fundaţia Hylsferein Nympheburg din Germania. “Ne-am propus să intervenim în familiile dezavantajate, să încercăm să îi ţinem pe copii la şcoală sau chiar să îi aducem în instituţiile de învăţămînt pentru că abandonul şcolar este o realitate în această zonă. Prin clubul acesta social şi prin cele cinci ateliere vrem să dezvoltăm abilităţile acestor copii, să îi învăţăm să lucreze cu calculatorul, să ştie ce este arta fotografică, pictura. Să înveţe gastronomie şi tot ceea ce ţine de sănătate şi prim ajutor”, a declarat Rodica Davidean, directorul filialei de Cruce Roşie Vrancea. Proiectul „O şansă în plus la viaţă” este gîndit pentru a veni în sprijinul celor mai nevoiaşe familii, cu mulţi copii şi venituri foarte mici sau chiar inexistente, în speranţa că aceştia vor reuşi într-un viitor să se integreze în societate şi să aibă o mai mare deschidere înspre educaţie. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.