Social

Vrancea ar avea nevoie de 206 milioane lei pentru Sănătate în 2012

Raluca Manolache
26 sep 2011 933 vizualizări
Cei mai mulţi bani merg pe medicamente şi pentru funcţionarea spitalelor

Sistemul sanitar din judeţeul Vrancea ar avea nevoie pentru anul viitor de un buget de aproape 206 milioane lei, adică aproape 50 de milioane de euro. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a făcut un calcul şi a estimat că în 2012 acesta este bugetul ce ar trebui să fie alocat furnizorilor de servicii medicale cu care se află în contract. „Pentru creşteri mai mari de 10% a trebuit să facem o notă de fundamentare în aşa fel încît să explicăm de ce solicităm un buget mai mare faţă de 2011”, a precizat Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS. Conform estimărilor făcute de reprezentanţii „băncii” din sănătate pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală ar fi nevoie de aproape 66 milioane lei în condiţiile în care de pilule ar urma, estimativ, să beneficieze peste 300.000 de persoane, pentru programele naţionale de sănătate precum HIV/SIDA, TBC, oncologie, diabet, hemodializă, se solicită 17 milioane lei, pentru dispozitive medicale se doreşte un buget de 2,9 milioane lei, iar pentru medicii de familie s-a solicitat suma de 15 milioane lei. De asemenea, pentru spitale se doreşte un buget de peste 80 milioane lei şi pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean s-au cerut 12 milioane lei. Instituţia din sănătate speră ca încasările la fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate să se ridice la aproape 101 milioane lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.