Social

Farmaciile au de primit aproape 11 milioane lei din 2010

Raluca Manolache
19 sep 2011 902 vizualizări
Unităţile mai au de primit bani pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2010

Farmaciile din Vrancea şi-ar putea primi banii de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru reţetele onorate în 2010. Şi asta pentru că bugetul Ministerului Sănătăţii ar putea fi suplimentat potrivit unui proiect de hotărîre pus în dezbatere publică. Prin acest proiect se doreşte alocarea sumei de 150 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2011, MS pentru plata medicamentelor şi materialelor sanitare rămase neachitate. Farmaciştii nu cred însă că arieratele se vor plăti pînă la sfîrşitul anului. „Nu mai cred nimic. De o lună trebuiau să se achite facturile din 2010. Sîntem blocaţi, singurele care mai funcţionează sînt farmaciile de lanţuri. Impredictibilitatea ne omoară, nu ştim ce să le mai spunem pacienţilor”, a precizat Fevronia Stoica, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Vrancea. Deşi mai sînt trei luni pînă la finele acestui an, unităţile farmaceutice mai au de primit aproape 11 milioane lei pentru medicamentele eliberate în 2010. „Potrivit normelor legale în vigoare, decontarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală se efectuează în ordine cronologică pînă la 180 de zile calendaristice de la data validării facturilor (factura se va valida în sensul „bun de plată” de către CAS în termen de 30 de zile calendaristice). Astfel, CAS are de achitat farmaciilor cu care se află în relaţie contractuală suma de 10.916,68 mii lei, reprezentînd consumul de medicamente cu şi fără contribuţie personală aferent lunilor octombrie – noiembrie – decembrie 2010, fiind achitate parţial, pînă la momentul actual, sumele aferente consumului lunii octombrie 2010”, a precizat Iustina Papuc, purtătorul de cuvînt al CAS. Luna aceasta, farmaciile mai pot elibera medicamente de 2,2 milioane lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.