Social

VIDEO!!!Tinerii cu handicap din Adjud vor avea un centru modernizat

Mihaela Beșleagă
14 sep 2011 2934 vizualizări
Primăria Adjud va extinde şi va reabilita actuala clădire a Centrului de Asistenţă pentru Recuperarea Tinerilor cu Handicap CARTHA, cu bani europeni u 40 de tineri cu deficienţe vor beneficia de încă două ateliere de croitorie şi pictură, dar şi de echipamente moderne de recuperare

 Tinerii cu diverse forme de handicap din municipiul Adjud şi din localităţile limitrofe au şansa ca peste un an şi jumătate să frecventeze un centru de recuperare modern. Acest lucru este posibil datorită implementării proiectului “Extindere Centru de Asistenţă pentru Recuperarea Tinerilor cu Handicap CARTHA Adjud”, lansat ieri în aer liber, în grădina centrului, în prezenţa autorităţii locale, a beneficiarilor, părinţilor acestora, dar şi a personalului din Centru. CARTHA a fost înfiinţat în anul 2004, tot cu fonduri europene, de Fundaţia “Pro Armonia”, fondată de fostul consilier judeţean PSD Luminiţa Teodorescu, de profesie psiholog, prezentă ieri la eveniment. Primăria Adjud a continuat acest proiect care se adresează în prezent la 40 de adolescenţi şi tineri, care frecventează Centrul, la care se vor adăuga cel puţin 20 de beneficiari pentru serviciile extinse din proiect. Centrul de zi CARTHA va fi extins cu o clădire nouă, de 350 mp, care va permite mărirea numărului de beneficiari, iar actuala clădire va fi reabilitată. De asemenea, se vor amenaja încă două ateliere de lucru, de croitorie şi pictură, un spaţiu pentru servirea mesei şi un spaţiu de joacă şi pentru echipamente de recuperare neuro-motorie în grădina interioară a Centrului. “Pe 18 iulie s-a semnat contractul de finanţare. Proiectul are ca obiectiv îmbunătăţirea serviciilor sociale prin extinderea şi modernizarea Centrului de Zi CARTHA Adjud”, a spus viceprimarul Gelu Diaconu. Valoarea proiectului, cofinanţat în cadrul Programului Operaţional Regional prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, este de aproape 2,8 milioane lei. “Este un proiect de suflet, pe care l-am pus în practică prima dată în anul 2002, din fonduri europene de preaderare. Este un mare cîştig pentru comunitate şi am respect pentru primarii care îşi întorc atenţia către persoanele cu dizabilităţi, care de multe ori sînt pe ultimul loc al priorităţilor”, a spus Luminiţa Teodorescu, fondatorul Fundaţiei “Pro Armonia”. În prezent, la Centru lucrează şapte angajaţi, psihologi, kinetoterapeuţi şi logopezi. Termenul pentru finalizarea acestui proiect este de 18 luni. Pe site-ul www.ziaruldevrancea.ro puteţi urmări imagini video de la evenimentul de ieri. (M. BEŞLEAGĂ)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.