Social

Agresorii de medici ar putea face închisoare

Raluca Manolache
14 sep 2011 916 vizualizări
Crima comisă împotriva asistentei doctorului Taban din Focşani a fost cel mai sîngeros act comis împotriva unui cadru medical

Pacienţii şi aparţinătorii agresivi, fie doar şi verbal, cu cadrele medicale vor fi pasibili de închisoare. Ministerul Sănătăţii vrea să completeze Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, ce prevede sancţiuni usturătoare şi chiar închisoare pentru cei ce uită că au probleme de sănătate şi ameninţă sau lovesc cadrele medicale. Conform acestui proiect ameninţarea săvîrşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau orice alt salariat din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii, va fi pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Lovirea sau orice acte de violenţă, săvîrşite împotriva cadrelor medicale se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Vătămarea corporală se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 12 ani. Nu de puţine ori, cadrele medicale au avut de-a face cu pacienţi nervoşi. “Este o prevedere aşteptată deoarece nu de puţine ori cadrele medicale au fost în situaţia de a fi agresate în timpul intervenţiilor. Actul medical are de suferit din cauza acestor incidente, ameninţări, agresiuni. Legea ar trebui să ne protejeze”, a precizat dr. Cristian Onia, managerul de la Ambulanţă. Cel mai grav caz ce s-a produs în Vrancea a fost crima comisă împotriva asistentei doctorului Taban din Focşani, Silvia Chirilă. Şi o angajată a Spitalului din oraşul Mărăşeşti a fost ameninţată cu un cuţit de un bărbat care îşi vizita soţia şi cei doi copii internaţi. Bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. “Sînt aparţinători agresivi, pacienţi sub influenţa băuturilor alcoolice care devin violenţi în prezenţa personalului medical. Sancţiunile drastice i-ar putea descuraja pe pacienţi să treacă de limita bunului simţ”, a precizat dr. Cătălin Graur, directorul Direcţiei de Sănătate Publică. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.