Social

Finantare aprobata pentru Caminul de Virstnici Marasesti

Sorin Tudose
31 aug 2011 1064 vizualizări
Caminul ar trebui sa fie gata pina la 1 ianuarie 2012

Ministerul Muncii a aprobat finantarea Caminului pentru Persoane Virstnice „O noua sansa” din Marasesti potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS) Vrancea. Finantarea Caminului face parte din actiunile desfasurate in cadrul Programului de interes national “Dezvoltarea retelei nationale de camine pentru persoanele virstnice”. Contractul de finantare in valoare de 1.780.409 lei a fost incheiat la 11 august 2011 intre Ministerul Muncii reprezentind autoritatea finantatoare, prin AJPS Vrancea si Consiliul Local al Orasului Marasesti in calitate de contractor, pentru perioada 11 august - 31 decembrie 2011. Valoarea contractului de finantare a fost stabilita in conformitate cu costul standard lunar pentru un beneficiar de 1.411 lei/luna, numarul de 44 paturi/beneficiari pe care Consiliul Local Marasesti l-a putut organiza in Caminul pentru Persoane Virstnice si durata de executie a proiectului (august – decembrie, anul curent). Finantarea se va asigura lunar, din bugetul de stat, prin Ministerul Muncii. Obiectul finantarii il reprezinta cheltuielile curente pentru functionarea caminului, inclusiv cele de personal. Programul se adreseaza autoritatilor administratiei publice locale care, prin hotarire de consiliu, au decis concomitent desfiintarea unitatilor spitalicesti cu paturi si infiintarea de camine pentru persoane virstnice. Spitalul din Marasesti s-a desfiintat in luna aprilie a acestui an, in urma reorganizarii unitatilor sanitare cu paturi, alaturi de unitatea similara de la Odobesti. Pe viitor, cheltuielile pentru finantarea caminului de batrini ar putea fi preluate de Primaria Marasesti, fapt care l-a nemultumit pe primarul Constantin Vlase care a declarat in mai multe rinduri ca nu sint bani la bugetul local. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cetatean, acum 4594 zile, 8 ore, 6 minute, 46 secunde
Rusine! Vrem spitalul inapoi! In afara de "nu sunt bani" ce mai stiti domnule primar ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.