Social

Salariatii Spitalului Judetean nu platesc taxe pentru acte medicale

Raluca Manolache
23 aug 2011 1322 vizualizări
Vor mai fi scutiti de la plata taxelor pentru obtinerea unor documente medicale veteranii si vaduvele de razboi, copiii institutionalizati, etc

Angajatii Spitalului Judetean de Urgenta „Sfintul Pantelimon” Focsani vor scapa de la inceputul lunii septembrie de plata anumitor taxe percepute in schimbul unor documente medicale. Daca bolnavii vor trebui sa scoata bani din buzunar pentru o serie de documente precum bilet de iesire din spital, scrisoare medicala, concediu medical, reteta, membrii comitetului director al spitalului au decis ca salariatii si rudele acestora sa fie scutiti de aceste taxe. Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului, spune ca incepind cu data de 1 septembrie 2011 vor fi scutiti de la plata taxei pentru documente medicale salariatii spitalului, precum si rudele de gradul I, copiii institutionalizati, copiii nou-nascuti, veteranii si vaduvele de razboi. De asemenea, pacientii care sint internati intr-o anumita sectie si sint mutati in alta si persoanele internate in regim de spitalizare de zi urmata de internarea in regim de spitalizare continua platesc o singura data taxa. S-a luat in discutie si majorarea a doua taxe, pentru rezervele tip V.I.P. si fisa de observatie. Pentru mai multa intimitate si conditii mai bune bolnavii vor scoate din buzunar 40 de lei pentru a ocupa una dintre cele aproape 20 de rezerve situate in cele mai aglomerate sectii din unitate precum chirurgie, urologie, cardiologie, obstetrica-ginecologie, ORL, dermatologie, infecto-contagioase. De asemenea, pentru fisa de observatie se va plati 15 lei.  La Spitalul Judetean din Focsani se percep la aceasta data mai multe taxe, iar apartinatorii bolnavilor sint cei care simt pe propriile buzunare saracia din sistem inca de la intrarea in unitate si pina la externarea bolnavilor. Cea mai cunoscuta taxa este cea pentru intrarea in spital. Persoanele care doresc sa isi viziteze rudele suferinde si nu vin cind este programul oficial de vizite trebuie sa plateasca 5 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.