Social

Dezbatere privind reproducerea umana cu ajutorul donatorilor

Ziarul de Vrancea
21 aug 2011 858 vizualizări
Ministerul Sanatatii a lansat in dezbatere publica proiectul de Lege privind reproducerea umana asistata medical cu tert donator.

Proiectul de act normativ a fost postat pe pagina de web a Ministerului Sanatatii, la adresa www.ms.ro, cei interesati urmind sa faca propuneri. Proiectul defineste cadrul juridic necesar realizarii reproducerii umane asistate cu tert donator, in conformitate cu noul Cod civil. Proiectul defineste dreptul la reproducere, sanatatea reproducerii umane, tehnologiile de asistare medicala a reproducerii umane, notiunea de donator tert, accesul la reproducerea asistata medical, infertilitatea, fertilizarea in vitro, inseminarea artificiala si donarea de material reproductiv. De asemenea, în proiect sint cuprinse prevederi referitoare la unitatile sanitare si personalul care efectueaza procedurile. Materialul reproductiv trebuie prelevat doar de la donatori in viata, potrivit proiectului, cu consumtamintul scris, liber, prealabil si expres al donatorului si al cuplului solicitant. Accesul la reproducerea umana asistata medical cu tert donator va fi permis parintilor care sufera de sterilitate ce nu poate fi tratata prin nicio metoda terapeutica clasica sau interventie chirurgicala, în special în cazul incompatibilitatii imunologice, a existentei unor imposibilitati de contact între cele doua celule germinative sau a sterilitatii din cauze necunoscute. Programul va fi gestionat de Ministerul Sanatatii. (Z. V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.