Social

Biserica din Piata Unirii, reparata din banii parohiei

Sorin Tudose
19 aug 2011 1586 vizualizări
Biserica cu hramul “Nasterea Sfintului Ioan Botezatorul” din Piata Unirii se pregateste de sarbatoare.

Parohia a scos din bugetul propriu circa 40.000 de lei pentru reparatii la acoperis si pentru varuirea lacasului de cult in exterior. “De cind am deschis contul la CEC numai am pus, nu am luat niciodata vreun ban. Acum am zis sa scoatem banii pentru reparatiile urgente si speram sa scapam cu 40.000 de lei. Culoarea varului de pe pereti va fi un fel de crem asemanator celui de la Ateneu. Inainte erau copaci in jurul bisericii, motiv pentru care trebuia sa fie o culoare mai suferitoare. Acum e liber si poate fi mai bine pusa in valoare”, a declarat preotul Tudor Marin care slujeste la biserica. Desi ar fi vrut ca lucrarile sa fie prinse in proiectul de restaurare al Pietei Unirii, preotul spune ca pina la urma acest lucru nu s-ar mai fi realizat si a fost nevoit sa umble la fondurile proprii. “Noi am facut demersuri catre primarie pentru a mai obtine niste bani, ramine de vazut cind si daca ne vor ajuta. Soclul bisericii a fost pus de primarie cind au facut lucrarile din preajma bisericii. Poate ne mai ajuta si de aceasta data”, a mai spus parintele. Biserica a facut parte din ansamblul fostei manastiri fiind ctitorita de domnitorul Tarii Romanesti Grigore Ghica in anul 1661. In aceasta toamna se vor implini fix 350 de ani de la infiintare, iar parintele Marin vrea sa o pregateasca pentru a celebra evenimentul asa cum se cuvine. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.