Social

Vrinceni cu dizabilitati, incadrati in munca

Sorin Tudose
18 aug 2011 892 vizualizări
Sapte vrinceni cu dizabilitati au reusit sa se incadreze in munca prin sprijinul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Pina la finele lunii trecute au fost inregistrate 49 de persoane cu handicap in baza de date a Agentiei, persoane care au beneficiat de consiliere individuala. Au fost desfasurate 94 de sedinte de consiliere individuala cu persoane din evidenta si alte sase sedinte de consiliere de grup. Au fost vizitati 16 agenti economici, care au ofertat sapte locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati, facindu-se analiza posturilor si a adaptabilizarilor aferente. “In urma analizei posturilor si a discutiilor purtate cu agentii economici, sapte persoane cu handicap locomotor, hipoacuzie, retard mintal usor, au primit dispozitie de repartizare si au fost insotiti la interviul pentru angajare. Toate cele sapte persoane au fost angajate cu contract de munca pe o perioada nedeterminata. La cursuri de formare profesionala au fost inscrise 27 persoane”, se arata intr-un comunicat remis redactiei noastre. Consilierea in cariera a persoanelor cu dizabilitati este o metoda ce consta in furnizarea de informatii si sprijinirea persoanelor cu dizabilitati in reintegrarea socio-profesionala, vizind imbogatirea vietii afectiv – motivationale. In acest sens, sint antrenate persoanele pe planul autocultivarii vointei si exercitarii unor influente pozitive, determinind inzestrarea individului cu trasaturi pozitive de comportament in procesul muncii. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.