Social

355 de focsaneni "comanda" mincare zilnica la Cantina saracilor

Iulia Crețu
17 aug 2011 1385 vizualizări
280 de copii din oras au beneficiat anul trecut de o masa calda la Cantina de Ajutor Social Focsani, ca de altfel si 75 de pensionari.

Din totalul celor 355 de beneficiari, “146 de persoane au avut hrana contra cost, cu plata a 30% din venitul net/persoana conform Legii nr. 208/1997”, dupa cum transmit reprezentantii Cantinei de Ajutor Social, din subordinea Primariei Focsani. Sapte familii care din diferite motive nu se pot deplasa au primit mincare calda acasa. Anul trecut, valoarea alocatiei de hrana a fost de 6 lei, stabilita in baza HG nr. 421/2008 privind alocatiile zilnice de hrana pentru consumurile colective din unitatile bugetare de asistenta sociala. Cantina a pregatit mese zilnice pentru batrinii de la azil, dar si pachete pentru nevoiasi, la Paste si Craciun. In 2010, Cantina a gatit pentru Crucea Rosie, contra-cost pentru 20 de persoane, timp de o luna de zile. Cantina de Ajutor Social a impartit si alimentele comunitare la peste 8.000 de persoane in dificultate. Tot anul trecut, institutia s-a ocupat si de distribuirea a o suta de cutii de lapte praf, pe baza retetelor emise de medicul de familie, in urma Ordinului nr. 449/410/10.07.2001 al ministrului Sanatatii. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
augusta, acum 4628 zile, 2 ore, 48 minute, 42 secunde
Stati linistita.In Adjud vin rromii cu taxiurile si cu masini inmatriculate in strainatate,evident ale lor,sa-si ridice ajutoarele de la primarie.
mary, acum 4628 zile, 15 ore, 29 minute, 11 secunde
In data de 17.08.2011, in jurul orelor 11,30, ma aflam pe str. Ana Ipatescu din mun. Focsani, linga terenul de sport al Lic. Cuza si fara sa cunosc locatia am observat mai multe persoane adunate in citeste integral
Lungu Angela, acum 4628 zile, 23 ore, 17 minute, 24 secunde
Referitor la articolul publicat in ziarul de vrancea azi 18.08.2011, pot sa va spun ca nu m-ati contactat si ati furnizat date vechi, preluate probabil dintr-un raport de activitate din anii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.