Social

Vrincenii cistiga cu 30% mai putin decit restul romanilor

Sorin Tudose
14 aug 2011 1021 vizualizări
Cistigul salarial mediu brut in luna iunie în judetul Vrancea a fost de 1.393 lei, cu 0,1% mai mare ca în luna mai, potrivit unei analize realizate de Directia Judeteana de Statistica (DJS) Vrancea. Cistigul salarial mediu net realizat în luna iunie în Vrancea a fost de 1.029 lei/salariat, înregistrindu-se o crestere de 0,3% fata de nivelul celui din luna mai 2011

Cu toate acestea, in prima luna a verii salariul mediu net din judetul nostru a fost cu 30% mai mic decit cel pe tara. Numarul somerilor înregistrati la finele lui iunie, potrivit datelor furnizate de AJOFM Vrancea, a fost de 8.472 persoane, cu 287 persoane mai putine fata de luna precedenta. Femeile reprezentau la acea data 41,4% din totalul de someri. La 30 iunie 2011, pentru judetul Vrancea, rata somajului era de 5,6%, mai mare fata de cea înregistrata la nivel national (4,8%). Totodata, potrivit DJS, in luna iunie s-au nascut 301 copii, cu 48 mai multi decit in luna anterioara si cu 29 mai putini decit aceeasi luna a anului trecut. La capitolul mortalitate, in Vrancea au fost inregistrate 340 de decese, mai putin cu 44 fata de luna mai si cu 36 mai putin fata de perioada corespunzatoare a anului 2010 potrivit unor statistici oficiale. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.