Social

Pensiile vor fi marite abia din 2014

Sorin Tudose
12 aug 2011 848 vizualizări
Majorarile de pensii programate pentru inceputul anului viitor pentru cei care au lucrat in conditii deosebite de munca, dar si pentru persoanele iesite la pensie in acest an, vor fi aminate pentru 2014, conform Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar.

Noua lege a pensiilor intrata in vigoare anul acesta prevede printre altele ca, pensionarii ce au lucrat in conditii deosebite de munca dupa 1 aprilie 2001 vor beneficia de o majorare a punctajelor lunare cu 25%, in timp ce persoanele iesite la pensie in acest an le va fi aplicat un indice de corectie calculat in functie de cistigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent si valoarea unui punct pensie in vigoare la data respectiva. „Avind în vedere ca lipsa unui cadru sustenabil de implementare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, intrata în vigoare la 1 ianuarie 2011, poate crea consecinte grave în ceea ce priveste acordarea drepturilor de asigurari sociale si majorarea deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat, se propune aminarea pina în anul 2014 a aplicarii acestor prevederi, în ceea ce priveste acordarea majorarii punctajelor lunare cu 25% pentru persoanele care au desfasurat activitati în conditii deosebite de munca dupa 1 aprilie 2001 si aplicarea unui indice de corectie la punctajul mediu anual pentru persoanele înscrise la pensie începind cu 1 ianuarie 2011”, se arata în actul normativ mentionat. La nivelul judetului Vrancea exista circa 88.000 de pensionari potrivit reprezentantilor Casei Judetene de Pensii. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.