Social

3,2%, procentul somerilor cu facultate din judet

Ziarul de Vrancea
8 aug 2011 1500 vizualizări
Rata somajului la sfirsitul lui iulie era de 4,77% la nivel national si de 5,67% in Vrancea Vrancea avea la finele lunii trecute 8.597 someri potrivit unei statistici realizate de reprezentantii Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

17 judete aveau mai putini someri decit Vrancea in timp ce restul judetelor si Bucurestiul aveau peste 8.600 recordul fiind detinut de Dolj care numara circa 25.000 de someri. De asemenea, judetul nostru se situeaza cam pe acelasi loc si in in ceea ce priveste somerele, cu 3.630 de femei fara loc de munca. Vrancea se numara in primele 10 judete pe tara cu cei mai putini someri indemnizati. Doar 1.798 de someri primesc indemnizatie in judet la noi in timp ce cele mai multe judete au peste 3-4.000 de someri indemnizati. Din cei aproximativ 8.600 de someri pe care ii numara oficial judetul doar 1.515 provin din domeniul privat. Rata somajului la sfirsitul lui iulie era de 4,77% la nivel national si de 5,67% in Vrancea. Judete precum Vaslui, Teleorman si Mehedinti au rata somajului mult peste 8%, dar sint si judete precum Cluj, Constanta si Botosani unde rata somajului este mult sub 4%. Numarul total de someri pe tara era de 435.152 persoane la 31 iulie si a scazut cu  809 persoane fata de cel de la finele lunii anterioare. In alta ordine de idei ponderea vrincenilor cu studii superioare in rindul somerilor este de 3,2%, potrivit unei analize realizate de jurnalistii de la www.econtext.ro. Astfel, in Vrancea avem oficial 301 someri cu facultate. In alte judete procentul este si mai mic, cum e cazul Buzaului, unde e de doar 2,4%. In schimb, in Bucuresti nivelul se ridica la 19,2%, fiind cel mai mare mare din tara. O explicatie pentru numarul mic de someri cu studii superioare este aceea ca forta de munca este absorbita de judetele sau orasele dezvoltate. In plus, multi dintre tinerii absolventi pleaca din tara inainte de a-si cauta un loc de munca. (S. T., M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
RASPOPITU, acum 4637 zile, 21 ore, 45 minute, 32 secunde
Acum s-a ajuns la rezultatul comunismului...când valoarea nu era luata in consuderatie...Se merge pe acelasi dicton. Oameni cu pregatire sa fie someri in ziua de azi...In orice alta tara nu este asa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.