Social

Seful DSP Vrancea spera ca Cseke sa se razgindeasca

Mihaela Beșleagă
4 aug 2011 1463 vizualizări
Prededinta farmacistilor vrinceni considera insa ca schimbarea ministrului Sanatatii nu va aduce nici o schimbare in sistem

Recenta demisie a ministrului Sanatatii, Attila Cseke, sustinut de UDMR, a creat deja ecouri si la nivel local. Dupa ce s-a declarat nemultumit de modul in care s-a facut rectificarea bugetara pentru Sanatate, ministrul si-a inaintat ieri demisia primului ministru. “Bugetul Ministerului Sanatatii nu este rectificat, bugetul CNAS a fost rectificat cu anumite sume, dar despre destinatia banilor trebuie consultat Ministerul de Finante, Ministerul Sanatatii nu a fost consultat. O consultare cu ministrul Sanatatii pe partea de rectificare bugetara nu a fost facuta. O asemenea atitudine nu poate fi tolerata”, a declarat Cseke in motivarea demisiei sale. Legat de aceasta decizie, seful Directiei de Sanatate Publica Vrancea, democrat-liberalul Catalin Graur, spera ca ministrul Sanatatii sa se razgindeasca. “Noi am colaborat foarte bine cu ministrul Sanatatii care, din punctul meu de vedere a dus o politica coerenta. Eu imi doresc sa se razgindeasca si sa-si continue mandatul in fruntea ministerului”, a declarat medicul Catalin Graur, seful DSP. La rindul sau, presedinta Colegiului Farmacistilor Vrancea spune ca gestul lui Attila Cseke este al doilea semnal venit din partea unui ministru in istoria post-decembrista pornind de la rectificarea bugetara, dupa fostul ministru al Educatiei din 2005, Mircea Miclea. “Sintem coada cozilor la procentul din PIB alocat Sanatatii in cadrul UE. Acesta este un lucru de neacceptat mai ales ca politicienii urasc sanatatea si educatia pe care le considera neproductive. Cred ca demisia lui Cseke este un gest de onoare si un semnal de alarma, chiar ar fi avut si alte ocazii de a face acest pas. Nu cred insa ca va schimba ceva in sistemul sanitar prin demisia unui ministru”, ne-a declarat Fevronia Stoica, presedinta Colegiului Farmacistilor din Vrancea, totodata si consilier local PNL. Pe mandatul sau de un an si opt luni, cea mai contestata masura luata in domeniul sanitar a fost inchiderea a sute de unitati spitalicesti. Ministrul Cseke a declarat la momentul respectiv ca inchiderea acestora va aduce la buget sumele necesare economii necesare functionarii intregului sistem medical din Romania. Si incendiul de la maternitatea Giulesti de acum un an a fost un moment in care lui Cseke i s-a cerut insistent demisia. Ministrul Sanatatii a ajuns si in Vrancea de mai multe ori, la inaugurarea serviciului SMURD, dar si la deschiderea noului spital de Contagioase de la Judetean precum si a sectiei de pediatrie de la Dumitresti. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.