Social

VIDEO!!!Doctorul Doldor, sugrumat cu stetoscopul de un alt doctor

Raluca Manolache
28 iul 2011 4587 vizualizări
Managerul spitalului din Vidra sustine ca a fost strins de git de medicul internist Kila Hossni, pe fondul unui conflict pe linie de munca u "dumnealui s-a sculat de pe scaun cu stetoscopul in mina, s-a repezit asupra mea, mi-a infasurat furtunul stetoscopului de git, m-a strins cit a putut si mi-a bagat gheara in git”, a povestit managerul de la Vidra, care precizeaza ca scandalul a pornit de la o cerere privind concediul de odihna care se suprapune cu a unui alt coleg u cazul este anchetat de Colegiul Medicilor si Directia de Sanatate Publica, dar managerul spune ca va depune plingere si la Parchet u conflictele intre doctori nu lipsesc nici de la Spitalul Judetean

Mai nou, stetoscopul este folosit de doctori pe post de arma la Spitalul comunal din Vidra! Dr. Ion Doldor, managerul unitatii sanitare, sustine ca a fost sugrumat cu stetoscopul de catre unul dintre colegii de breasla, doctorul internist Kila Hossni, si el fost manager al unitatii. Totul s-a intimplat marti dimineata dupa raportul de garda in sectia de interne. „Ieri dimineata (marti n.r.) am apelat telefonic in sectie si mi-a raspuns dr. Kila Hossni. L-am intrebat daca si-a definitivat situatia privind suprapunerea concediului de odihna si dumnealui mi-a spus ca sint „sclerozat” si „dobitoc”. La o asemenea situatie nu am putut sa stau si, ca orice fiinta umana, m-am enervat si m-am dus sa discut colegial cu dumnealui. Am incercat sa-l intreb din ce motive mi-a adresat cele doua cuvinte si dumnealui s-a sculat de pe scaun cu stetoscopul in mina, s-a repezit asupra mea, mi-a infasurat furtunul stetoscopului de git, m-a strins cit a putut si mi-a bagat gheara in git. Nu cred ca se cadea sa reactioneze cu atita brutalitate si violenta”, ne-a relatat medicul pneumoftiziolog Ion Doldor, inca afectat de cele intimplate.

Dr. Ilie Manole: „L-a strins de git pe dr. Doldor citeva secunde”
La acest incident a asistat si dr. Ilie Manole, proaspat transferat de la Spitalul din Odobesti, care a intervenit intre cei doi. Acesta a dat o declaratie in care sustine ca doctorul Kila Hossni a devenit violent. „Subsemnatul dr. Ilie Manole, medic interne, declar ca in ziua de 26 iulie 2011, in jurul orelor 08.20, am fost martor la o discutie telefonica spre finalul ei unde dr. Kila s-a exprimat cu apelativele «dobitoc» si «sclerozat» inchizind telefonul, fara sa stiu cine era la telefon in acel moment. Dupa aproximativ doua minute in cabinet a aparut managerul spitalului, dr. Doldor. L-a intrebat pe dr. Kila de ce a vorbit astfel pe un ton ridicat. Dr. Kila s-a ridicat de pe scaun si cu stetoscopul l-a strins de git pe dr. Doldor citeva secunde. Am intervenit in conflict interpunindu-ma si indepartindu-i unul de altul”, relateaza in declaratia sa doctorul Ilie Manole. Dupa ce a scapat din miinile medicului internist, Ion Doldor le-a solicitat si ajutorul politistilor din comuna Vidra, dar interventia acestora nu a mai fost necesara pentru ca spiritele s-au calmat in cele din urma.

Scandalul a pornit de la concediul de odihna

Chiar daca actualul manager a fost numit pe acest post in defavoarea dr. Kila Hossni, care a ocupat functia in trecut, Ion Doldor spune ca tot acest scandal a pornit de la cererea privind concediul de odihna si ca nu ar exista resentimente intre ei. „Era o problema cu privire la suprapunerea concediului de odihna pe perioada 8 – 18 august 2011. Intrucit dr. Ilie Manole avea planificarea facuta dinainte, conform legislatiei in vigoare, si bilet cumparat in strainatate, dumnealui avea atuul de a pleca in concediu. Dr. Kila a solicitat concediu de odihna in aceeasi luna, cu suprapunere. Am cautat sa asigur functionarea sectiei non-stop cu un medic. Dr. Kila a zis ca nu il intereseaza problemele sectiei si ca are probleme de sanatate”, mai spune managerul unitatii din Vidra. Dr. Ion Doldor spune ca se teme pentru viata sa si recunoaste ca situatia de la Spitalul Vidra este unica pentru ca „asa ceva nu am mai auzit in istoria medicinei, ca un subaltern sa-si loveasca managerul”. Medicul care sustine ca a fost atacat, si-a scos certificat medico-legal si urmeaza sa depuna plingere penala impotriva colegului Kila Hossni la Politie si Parchet, chiar daca medicul internist a incercat sa lamureasca situatia. A fost depusa sesizare si la Colegiul Medicilor, Ministerul Sanatatii si Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea. La DSP va fi demarata o ancheta in acest caz. Dr. Kila Hossni nu a putut fi contactat ieri pentru a raspunde acuzatiilor care i se aduc, in ciuda insistentelor reporterilor nostri. La numarul de telefon al acestuia a raspuns sotia, care ne-a declarat ca acesta nu poate vorbi despre incident. Surse apropiate medicului sustin ca acesta nu se simtea bine si si-a iesit din fire pe fondul tensiunilor de la locul de munca. (Raluca MANOLACHE)

Disputele dintre doctori fac cariera

In sistemul sanitar din Vrancea au mai existat dispute intre doctori, unele chiar pina la paruiala. Dr. Valentin Rosioru este cunoscut de colegi pentru discutiile aprinse si incidentele in care a fost implicat, fie in perioada in care a lucrat la Ambulanta, fie cea in care a profesat ca medic de familie. „Discutii” aprinse au existat si intre medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta din Focsani. In urma cu ceva timp, actorii principali au fost dr. Nicolae Moise, managerul Spitalului Judetean, si medicul infectionist Beatrice Balan. Aceasta si-a gasit la un moment dat rotile de la masina dezumflate pentru ca a parcat masina pe locul dr. Nicolae Moise. La acea vreme, managerul general a recunoscut ca a trimis paznicul sa ii dezumfle rotile in conditiile in care dr. Beatrice Balan nu a respectat locurile de parcare. Doctorita Balan a avut dispute violente si cu colegele de sectie, pentru care a si fost sanctionata disciplinar in citeva rinduri. Un conflict profesional a avut loc si intre doctorul Viorel Iancu, seful sectiei de cardiologie de la Spitalul Judetean, care se considera hartuit de managerul general Nicolae Moise, care i-a aplicat nu mai putin de cinci sanctiuni pe linie de munca. Conflictul dintre cei doi a ajuns in justitie, in conditiile in care medicul cardiolog crede ca se intentioneaza scoaterea sa din spital.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
boricuacookie, acum 4614 zile, 18 ore, 44 secunde
<a href="http://www.searchmedsonline.com/">buy valtrex 1000 mg</a> 608367 <a href="http://www.shoppills.net/">wellbutrin, topamax appetite</a> %-)))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.