Social

Ceai din plante medicinale pentru bolnavii de la Focsani

Raluca Manolache
21 iul 2011 944 vizualizări
Unitatea spitaliceasca cheltuie 302.400 lei pentru intretinerea aparatelor de aer conditionat

Bolnavii de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani lupta impotriva caniculei cu ceai din plante medicinale. "In zilele in care temperaturile sint foarte ridicate, bolnavii internati primesc ceai din plante medicinale pentru a se hidrata. Bolnavii primesc ceai dimineata si seara, iar peste zi pot solicita ceai ori de cite ori au nevoie", spune Alina Pelin, purtatorul de cuvint al spitalului. Bolnavii beneficiaza si de aer conditionat, in conditiile in care Spitalul Judetean cheltuie o avere pentru intretinerea aparatelor montate, mai precis 302.400 lei. Aceasta este suma alocata in 2011 pentru asigurarea service-ului celor 300 de aparate de racoare montate in sectiile unitatii. De altfel, unitatea a organizat licitatie pentru reparatii si intretinere aparate de aer conditionat, aceasta fiind cistigata de firma Harions Serv din Focsani, legata de familia secretarului judetului, Raluca Dan. Societatea si-a prelungit astfel contractul cu spitalul in conditiile in care si in 2010 s-a aflat in contract pentru asigurarea service-ului aparatelor de aer conditionat. Anul trecut, Spitalul Judetean din Focsani a cheltuit pentru verificarea aparatelor 253.788 lei, suma alocata lunar fiind de 21.149 lei. Bugetul a fost mai mic si pentru ca numarul de aparate a fost mai mic. In 2010 in dotarea spitalului se aflau 265 de aparate. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.