Social

Medicii de familie, taxati pentru evaluarea cabinetelor

Raluca Manolache
16 iul 2011 1012 vizualizări
Medicii de familie vor trebui sa plateasca taxa solicitata de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea pentru evaluarea cabinetelor.

Cel putin aceasta este decizia Curtii de Apel Bucuresti, care a respins cererea Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) de suspendare si anulare a taxei de evaluare pentru cabinetele medicilor de familie. Motivul invocat de Curtea de Apel Bucuresti a fost ca solicitarea medicilor este neintemeiata. In aceste conditii, nivelul taxei de evaluare pentru cabinetele de medicina primara se mentine la 1.000 de lei pentru mediul urban si 250 de lei pentru mediul rural. "Se va face recurs. Aceasta taxa va incepe sa creeze probleme in Vrancea din septembrie pentru ca majoritatea medicilor au evaluarea facuta pina in septembrie, octombrie, noiembrie. Suma este foarte mare, nejustificata, mai ales ca se creaza discriminare intre cabinete. Evaluarea se face din doi in doi ani si taxa este exorbitanta pentru ca se verifica doar niste hirtii. La veniturile actuale, 1.000 de lei pentru un dosar mi se pare enorm", spune dr. Grigore Hanta, presedintele PMF Vrancea. Taxa trebuie platita de toti furnizorii care doresc sa intre in relatie contractuala cu CAS. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 12 ore, 29 minute, 48 secunde
TAXE, TAXE si iar TAXE,acest lucru este facut de niste guvernanti incopetenti de a conduce o tara aflata in KK-at.Avem niste politicieni de KK-at ,cu ministri de KK-at si un presedinte care doarme, de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.