Social

Copilas de doi ani, batut cu salbaticie de tatal alcoolic

Ziarul de Vrancea
13 iul 2011 1117 vizualizări
Un barbat de 49 de ani din Andreiasu de Jos, ametit de bautura, si-a agresat copilul de doar doi ani, pe care l-a batut pina a ajuns in stare grava la spital u tatal denaturat, care a spus ca micutul ar fi fost muscat de un sarpe, este cercetat acum de Politie si de Protectia Copilului

Un tata care numai asa nu se poate numi, dupa ce a baut bine, si-a nenorocit in bataie copilasul de numai doi ani si sapte luni. Baietelul, din comuna Andreiasu de Jos, a ajuns luni in stare grava la spital, avind nevoie de tratament medical de specialitate. El a fost internat in sectia de chirurgie infantila a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani dupa ce a fost lovit cu cruzime de tatal sau, Ghiorghe H., de 49 ani. Copilasul a primit diagnosticul de "traumatism cranio-cerebral inchis cu hematom periorbital, echimoze faciale prin agresiune, contuzie toracica" si se afla in acest moment sub supraveghere medicala. Pe fir au intrat si politistii din localitate care desfasoara o ancheta si care au constatat ca mama micutului, Tudorita L., de 33 ani, nu se afla acasa cind baiatul a fost batut. "In timp ce mama minorului de afla cu oile la pascut, fiul ei a fost lovit de catre tata, care se afla sub influenta bauturilor alcoolice. în cauza se continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor comiterii faptei, incadrarea juridica si tragerea la raspundere penala a autorului", spune inspectorul Catalina Olteanu, de la biroul de presa al IPJ.


"Tatal risca decaderea din drepturi"


Ieri, si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea a demarat cercetarile in acest caz, dupa ce a fost sesizata de referentul social din localitate, si a stabilit, din declaratiile mamei, ca aceasta traieste in concubinaj cu tatal baietelului agresat, femeia fiind casatorita legal cu un alt barbat, cu care mai are patru copii. Incidentul s-a petrecut luni, cind femeia a plecat la o stina si l-a lasat pe micut in grija tatalui. Reintoarsa seara acasa, Tudorita a observat urme de violenta pe corpul copilului, care avea si ochiul invinetit. Intrebat ce s-a intimplat, tatal a spus ca ar fi fost muscat de un sarpe, insa, cel mic, desi a rostit mai greu, i-a spus mamei ca a fost batut chiar de tata. Din spusele femeii, barbatul este cunoscut ca un consumator inrait de bauturi alcoolice si intre cei doi au mai existat altercatii. "Mama refuza orice forma de protectie. In acest moment ne preocupam de stabilizarea starii de sanatate a copilului si in paralel desfasuram activitati de evaluare detaliata a cazului, in colaborare cu autoritatea publica locala si Politia din Andreiasu. Tatal risca pina la decaderea din drepturile parintesti", ne-a declarat Daniela Nicolas, directorul DGASPC. Astazi, o echipa de specialisti de la Protectia Copilului va merge la Andreiasu pentru a finaliza ancheta si pentru a propune masurile care se impun impotriva tatalui denaturat. (R. MANOLACHE, M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.