Social

UNICEF are grija de copiii abuzati din Vrancea

Mihaela Beșleagă
12 iul 2011 1009 vizualizări
Reprezentantii UNICEF Romănia au fost ieri intr-o vizita in judetul Vrancea, unde deruleaza proiectul Sprijinirea Copiilor Invizibili , în parteneriat cu Institutia Prefectului si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea.

Proiectul, prin care vor fi sprijiniti cei mai vulnerabili copii si familiile lor din mediul rural, se desfasoara din luna mai pina la finele anului 2011. în primul trimestru specialistii au analizat situatia de la nivelul judetului si au identificat 13 comune eligibile, respectiv Cirligele, Dumbraveni, Gugesti, Jaristea, Milcovul, Movilita, Popesti, Ruginesti, Sihlea, Slobozia Bradului, Tataranu, Timboiesti si Virtescoiu. în cadrul fiecarei primarii, care au si devenit partenere in proiect, va fi angajat cite un lucrator social, format si platit de UNICEF, care sa efectueze munca in teren in scopul prevenirii abuzului, neglijarii, exploatarii sau altor forme de violenta asupra copilului dar si impiedicarii separarii acestuia de familia naturala. "Am salutat din start lansarea acestui proiect, intrucit este un proiect cu un impact foarte mare si sint convins ca asemenea proiecte vor fi continuate de dvs in folosul celor care au nevoie de sprijin", a spus prefectul Ion Oprea, care a avut ieri o intilnire cu cei de la UNICEF Romania. (M. BESLEAGA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.