Social

Crucea Rosie - 135 de ani de umanitate

Sorin Tudose
5 iul 2011 3845 vizualizări
Marian Oprisan, Ion Oprea si George Baesu se afla printre cei care au primit distinctii speciale de la Rodica Davidean, directoarea Crucii Rosii Vrancea, pentru aportul adus activitatii organizatiei de caritate

Toti membrii, voluntarii si reprezentantii autoritatilor locale care au facut din Crucea Rosie Vrancea o importanta filiala din tara in ceea ce priveste realizarile, au fost prezenti la sediul Galeriilor de Arta din Focsani, pentru a celebra 135 de ani de la infiintarea Crucii Rosii Romane. In cadrul intilnirii au fost inminate distinctii inscriptionate cu sintagma "135 de ani de umanitate". "Statutul nostru ne-a permis sa desfasuram o multime de proiecte menite sa vina in sprijinul celor care au nevoie de noi si sa avem si o latura educativa, nu doar sociala. Am reusit sa ne implicam in multe proiecte si sa schimbam in bine viata oamenilor. Mai mult decit atit, prin teledonul tinut la televiziunea nationala duminica seara s-a urmarit stringerea de fonduri pentru inca un proiect de anvergura. «Asistenta la domiciliu pentru virstnici» este numele proiectului care va consta in dezvoltarea unui sistem prin care voluntarii cit si angajatii filialelor de Cruce Rosie sa ajute batrinii chiar la ei acasa", a declarat Rodica Davidean, directorul CR Vrancea. Printre cei care au primit distinctiile speciale s-au numarat presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan si prefectul Ion Oprea, ambii nefiind prezenti la festivitate, ci reprezentati de cite un angajat al institutiilor pe care le conduc. Au fost premiati si primarul Decebal Bacinschi, ziarista Laura Breana si fostul presedinte al Crucii Rosii Vrancea, George Baesu, fost deputat si prefect PSD, in prezent atasat economic la Ambasada Romaniei in Grecia. George Baesu, aflat prin Focsani, a venit si el la intrunirea CR Vrancea salutind faptul ca lucrurile nu au fost lasate pe loc. Veteranul de razboi Ion Chichiur a primit si el o distinctie speciala pentru nenumaratele donatii pe care le-a facut filialei vrincene de fiecare data cind cineva din Vrancea, din tara sau de peste hotare a avut de suferit. Nu in ultimul rind, au fost date si circa 20 de diplome de recunostinta celor mai activi membri si voluntari ai Crucii Rosii. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.