Social

Spitalele isi impart saracia din Sanatate

Raluca Manolache
2 iul 2011 972 vizualizări
Bugetele sint cu 10, 20 sau 30% mai mici fata de anul trecut

Bugete insuficiente pentru spitale! Managerii celor cinci spitale din Vrancea au fost chemati in ultimele zile la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) pentru a negocia noile contracte in baza carora le vor putea oferi servicii medicale gratuite bolnavilor, iar acestea vor fi decontate de stat. "S-au purtat discutii cu privire la stabilirea bugetului. Urmeaza sa vedem saptamina viitoare", spune dr. Nicolae Moise, managerul Spitalului Focsani. Asa se face ca nemultumirile au inceput sa apara mai ales ca reprezentantii spitalelor au aflat ca bugetele sint cu 10, 20 sau 30% mai mici fata de anul trecut. "Bugetul este foarte mic. Ne vom desfasura activitatea dupa buget. Acesta acopera doar patru luni. Nu stim daca vom semna", a mentionat dr. Ion Doldor, managerul Spitalului Vidra. Si la Panciu bugetul a scazut. "Bugetul este cu 20% mai mic fata de anul trecut. Lunile octombrie, noiembrie si decembrie vor fi descoperite. Ne va ajuta doar o rectificare", a precizat Nicolai Marascu, seful unitatii. Asa se face ca managerii trebuie sa gaseasca si alte solutii pentru a face rost de bani. "Bugetul este diminuat cu 10%. O vom duce de pe o zi pe alta, dar in acest moment alta solutie nu avem. Ne gindim la o modalitate sa avem mai multe venituri proprii", a spus dr. Gheorghe Bercea, managerul de la Adjud. Si la Dumbraveni se cauta solutii. "Bugetul este acceptabil. Urmeaza sa il renegociem in momentul in care va veni noua structura a unitatii. In general ne acoperim salariile cu conditia sa facem si indicatorii sanitari, sa lucram la capacitate maxima. Ne dezavantajeaza tariful stabilit pentru fiecare bolnav pentru ca acesta a scazut de la 189 la 117 lei", a mentionat Costel Negoescu, managerul de la Dumbraveni. Bugetele spitalelor au scazut de la an la an. Conform unei situatii a Ministerului Sanatatii, anul trecut spitalele din Vrancea au primit de la CAS aproape 136 de milioane lei, cea mai mare suma, 100 de milioane de lei, revenind Spitalului Mare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 2 ore, 1 minut, 58 secunde
Daca spitalele nu constientizeaza ca banii vor fi mai putini de la an la an , ca toate aceste reorganizari , comasari si clasificari nu sunt altceva decat niste tepe PDL -iste si nu se apuca serios de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.