Social

Dispeceratul unic pentru urgente naste disensiuni la Ambulanta

Raluca Manolache
28 iun 2011 1086 vizualizări
Sindicalistii string semnaturi impotriva acestui proiect pe motiv ca se consuma din resursele Salvarii

Vrancea ar putea deveni centru pilot pentru infiintarea dispeceratului unic pentru urgente, care sa integreze dispeceratele de la SAJ, ISU si SMURD. Sindicalistii de la Ambulanta sint nemultumiti de initierea unui astfel de proiect intrucit se tem ca le va consuma din resurse. Practic, acest dispecerat ar urma sa grupeze in acelasi spatiu toti operatorii, atit ai pompierilor cit si pe cei ai salvarii pentru a se diminua timpul de reactie la urgente. Sindicalistii s-au intilnit ieri si au dezbatut aceasta problema, situatie ce i-a fost prezentata si managerului unitatii dr. Cristian Onia. Ambulantierul Stan Irimia, liderul sindicalistilor "Ambulanta", spune ca se string semnaturi impotriva acestui proiect si se solicita renuntarea la intentia de a se forma dispeceratul unic cu personalul si banii Ambulantei. "Este un program pilot care nu a fost implementat la toate serviciile de ambulanta din tara. S-au oferit pentru a implementa acest program trei judete, printre care si Vrancea. Din cite am inteles, celelalte doua judete s-au retras. I s-a facut propunerea managerului sa ne retragem aducind multe argumente pentru a nu participa cu personal specializat datorita faptului ca si asa ducem lipsa de personal, in special asistenti", a mentionat Stan Irimia. De partea cealalta, dr. Cristian Onia spune ca ambulanta nu va avea de suferit in urma infiintarii acestui dispecerat unic. "Acest dispecerat integrat unic este prevazut de legea nr. 95/2006. Se va pune in practica cu siguranta, este cursul firesc al lucrurilor. Nu se muta nici o ambulanta nicaieri, nu va fi transferat nici un salariat. Toti acesti oameni sint angajatii nostri si vor ramine angajatii nostri", arata dr. Onia. In prezent, implementarea este in faza de proiect. In urma discutiilor purtate la nivelul Ministerului Sanatati se doreste implementarea la nivelul judetului a unui dispecerat integrat SAJ, ISU, SMURD in vederea asigurarii unui timp de raspundere cit mai mic la urgente. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.